Telegram kaldırma

https://desktop.telegram.org/ adresinden indirdiğim Telegramı nasıl kaldırabilirim?
Paket yöneticisinde bulamadım bir türlü… Basit bir konu olduğuna eminim ama bilmiyorum :slight_smile: Yardımcı olur musunuz?

Selamunaleyküm
öncelikle nereye indirip çıkardıysanız dosyayı silin sonra sistemi yeniden başlatın olmassa tekrar dönüş yaparsınız

2 Beğeni

Tek başına çalıştırılabilir dosyanın sistemde /usr/bin/ içinde yer alıp almadığına dikkat ediniz. Örnek olarak Telegram dosyaları(iki dosya Telegram ve Update) /usr/bin/ içinde yer alsaydı siz terminal’den yani uç birimden çağırabilecektiniz ve günlük kullanımınızı gerçekleştirebilecektiniz.

Diğer türlü ise Ev dizininde olunca sadece çalıştıktan sonra Windows alışkanlığı olan deyimle “Başlat” aracılığıyla çağırabiliyoruz. Deneyimim bu yönde.

Ev dizinine de kursak root içinde de yer alsa sonuç tek bir çalıştırabilir ikili olduğundan, binary ikili silmek yeterli olacaktır.

Teşekkürler. İyi Çalışmalar.

@Batuhan_Coskun @Arastirmaci

Keşke uygulamaya sağ tık yapıp kaldırabilseydik Deepin’deki gibi…

GNOME eklentilerini inceleyebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler ben de öğrenmiş oldum
benim direk konumdan silin dememin sebebi menüden uygulama konumuna baktığımda nereye koyduysam orayı gösterdiği içindi birde application imaj tarzında olanlar çoğunlukla bin’e gittiğini görmedim için direk söyledim (benim gözlemlerim böyleydi)

sonradan dosya sistemime baktım sadece ev dizinimde vardı her hangi root gerektirecek bir yerde yoktu ve atladığım yer verileri /home/kullanıcı_adı/.local/share/TelegramDesktop/ burdan silmeyi söylemeyi unuttumuşum yanlışlığa sebep olduysam özür dilerim

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.