Televizyon ile Video ve fotoğraf paylaşımı

Bu korona günlerinde yapılacak en iyi şey oturup film seyretmek. Bende boyle yapayımdedim. Ve sizede faydası olurdiye düşündüm. Pardusta ev ağı oluşturup bilgisayardaki filmlerimi tv de izliyorum. Rygel Preferences adlı paylaşım progrımını bilgisayarınıza depodan indirip kurun acılan penereden payalaşılacak klasörü seçin. Hepsi bu kadar. Sorularınız olursa memnuniyetle yardımcı olmak isterim…
https://yadi.sk/i/N_t53GkVgQrMGA
https://yadi.sk/i/6IEaMtIM4M7MlQ
https://yadi.sk/i/FnhLElb3qqwtAg
https://yadi.sk/i/H8uPMLhR0H6Lqw

7 Beğeni

Çokk teşekkür ederim. Windows kullanırken Play To özelliği var. Neden Linux’da yok diyordum bu da o özelliğe çok benziyor. Çok işime yara sağolun

1 Beğeni

Paylaşım için teşekkürler…

Televizyonun Vestel sanırım. Biraz ayrıntılı anlatabilir misin? Ev ağını nasıl oluşturdun? TV’de hangi menüye girdin vs.

Bu iş için Plex kullanıyorum ben. Videoları akıllı TV’nizde resimli katalog olarak görebiliyorsunuz. Altyazı koyabiliyorsunuz. Yarım kalan filmlere, daha sonra tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Kurulum:

  • Plex Media Server’ı pc’ye kurun.
  • Plex Media Player’ı da akıllı televizyonunuza kurun.
  • Alttaki komutlar ile plex media server’ı aktif hale getirin:

systemctl enable plexmediaserver.service
systemctl start plexmediaserver.service

  • PC’nizde tarayıcınızda http://localhost:32400/manage adresine girin ve yönergeleri izleyin. (Plex’e üye olmanız ve istediğiniz klasörleri paylaşıma açmanız gerekiyor.)
  • TV’nizde Plex media player’ı açın ve yönergeleri izleyin.
1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.