Pardus 23.3 XFCE kullanıyorum. Şu başlıktaki windows temasını kullanıyorum.
Sorun: Pardus 21.5 kullanıyordum, aynı sorun vardı. Tema tüm pencereleri kapsamıyordu.
Bir sebepten sistem zarar gördü. Bu defa yeniden; Pardus 21.5 kurdum. Tema tüm yazılım pencerelerini kapsadı ve bu şekilde kullandım.
Yeni sürüme geçmek isteyince; Pardus 23.3 kurdum. Şu an tema yine, tüm pencerelere uygulanmıyor.
Temayı ayarlardan değiştirip yeniden geri geldim. Fakat durum değişmedi. Yapay zekanın bazı önerilerini denedim, olmadı.
Temanın uygulanmadığını tesbit ettiğim bazı yazılımlar: Eog, Gnome Hesap makinesi. Başka yazılımlarda da olabilir, bilemiyorum.
Anlamadıysanız: geçerli tema, Thunar da dahil birçok uygulamanın penceresine yerleşiyor. Ancak tek tük bazı yazılımların penceresi, default stil ile açılıyor.
Üstadım uzun zamandır tema üzerinde araştırma yapıyorum. Temalar kullanılan dağıtıma özel hazırlanıyor. Harici yüklenen temalarda illaki bir sorun oluyor. Bu zamana kadar birçok tema yükledim ve hepsinde sorun sorun çıktı. Burada yaşanan sorun pardusun ikon teması ile yüklemiş olduğun ikon teması arasındaki uyumsuzluk. XFCE de kendin değişiklik yapabilirsin .İkonunun üzerine tıklayıp windowsta olduğu gibi kendin simge değişikliği yapabilirsin.
Eğer programlar libadwaita kullanıyorsa onlar gtk3 temalarını dikkate almıyor. GNOME geliştiricileri uygulamaların özel temalarla görünümünün değiştirilmemesini istiyor. Detaylar üstteki linkte. Bu yüzden yeni uygulamalarda eski gtk3 uygulamaları çalışmıyordur.
Aynı sürüm Pardus’ta çalışmazken, yine aynı sürüm yeni kurulumda düzgün çalışıyordu? Yazımı okuduysanız orada özellikle belirttim. Bir çalışıyor bir çalışmıyor.
NOT: Gnome geliştiricilerinin “temamızı değiştirmeyin” ricasını umursamıyorum. O zaman düzgün tasarım yapsınlar.
GNOME’nin telif haklarını bilmiyorum, eğer lisans hakları bunu şart koşuyorsa uymak zorundasınız. Lakin lisans haklarında bu yazmıyorsa bile sizin burada kesinlikle hiçbir haklılık payınız yok. Kime göre düzgün, kime göre çirkin? GNOME’nin temasını ve ikonlarını ben yerinde buluyorum. Hoşuma gidiyor.
Sizden ricâm, hoşgörü ve saygı çerçevesinde durumları değerlendirin. Size çirkin gelen bir şeye “o zaman düzgün yapsınlar” diyemezsiniz.