Terminal oto tamamlama her zaman yapmıyor

Mesela cd Belgeler yazarken cd Be yazıp taba basınca çıkıyor. Ama tar xf yazıp taba basınca hiçbir şey çıkmıyor. Orada tar dosyası olsa bile çıkmıyor. Nasıl düzeltilebilir?

Selamünaleyküm
aslında terminalden değilde bazen birden fazla seçenek oluyor mesela sudo apt install par yazıp taba bastığımda bir şey çıkmıyor ama çift tıklayınca diğer seçenekleri de gösteriyor
resim
belki ondan olabilir veya baştaki ekleri eksik veya parametreleri eksik girilince de tam çalışmayabiliyor

Bash komut satırı yani terminal otomatik tamamlama yapmak için tanımlı bazı kurallara sahiptir.
Sanırsam bir komut ile ilgili otomatik tamamlama kuralları o komutun geldiği paket ile birlikte gelir. Ve siz o komutu yazmaya başladığınızda o kurallara göre otomatik tamamlama yapar. Eğer otomatik tamamlama kuralları yeterince iyiyse çok faydalı olur. Veya bazen otomatik tamamlama çalışmaz çünkü o kısımla ilgili tamamlama kuralı yazılmamış olabilir.

Mesela siz tar komutunu çalıştırmak istiyorsunuz ve otomatik tamamlama yapmıyor. Aslında yine otomatik tamamlama yapmak için o komutun tanımlarına bakıyor ancak xf ile devam eden bir tanım yok. Sanırım tar komutunun otomatik tamamlama kuralları - ile başladığında çalışıyor sadece. Yani siz tar -xf yapıp tab tuşuna bir veya iki defa basarsanız otomatik tamamlama daha doğru çalışacaktır. tar xf şeklinde yaptığınızda ise çalışmaz. Ben denemiştim. Sanırım tar komutunun kurallarında öyle bir tanım yok. Ancak -xf tanımı var ki çalışıyor. Bir de öyle deneyin.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.