Termux Proot ile telefona linux yüklenebilir. Ama Pardus yüklenebilir mi? Evet.
Termux Yükle
Termux PRoot kullanmak için önce Termux uçbirim uygulamasını yüklemeliyiz.
Termuxu Google Playden SAKIN YÜKLEME çünkü o eski bir versiyon termuxu f-droid ya da GitHubdan yükle.
Termux Proot Yükle
Termux PRoot yüklemek için önce Termuxu aç ve bu komutları yaz
Kendiniz denediniz mi? Nasıl çalışıyor? Arama yapabilme, mesaj gönder/al gibi temel fonksiyonları çalışıyor mu? Bataryada ani/süratli tükenme oluyor mu?
Geçenlerde Android 4 olan eski bir telefonuma Lineage OS yükledim, Android 8 oldu ve mükemmel çalışıyor, playstore’dan sorunsuzca uygulama yüklenebiliyor. Bazen batarya problemi yaşatıyor, muhtemelen Lineage OS mevcut donanıma biraz ağır geliyor.
Telefona Pardus yükleyen biri varsa ekran görüntülerini paylaşırsa güzel olur
Bu debian da hem ingilizce hemde
Bazı menü seçeneklerde çakılıyor kilitlenip kalıyor bilgisayar a bağlayıp .adb ile işlem yapılması gerekliymiş telefon and 15 ve bilgisayarım yok powershell filan en az win10 gibi makine lazım tlf orjinal root filan yok o yüzden .adb işlerine pek giresim yok bi kez dilim yandı eski bi telefonda tel kapandı zor açtım format dalvik cache filan herşey gitti
Ben bir proot pardusu yükledim 21 olmuyor. 23 te xfce yi inat etti depedency diyor. 25 te inat etti yüklemiyor pardus-xfce-desktop u
sudo apt install pardus-xfce-desktop bir türlü olamadı.aynı komutla pardus mate-desktop denedim oda bir sürü şey yükledi ama açamadım. allah yardım etti x açılıyor ama sadece terminal var hiç bir uygulama yok bir kuru desktobum oldu hemde terminalli ve epey ince belli :))
ben önceki muhammed kardeşin paylaşımından yapmaya çalışmıştım.
üstüne buradaki
Pardusu kendini aşmış.ama biz bir türlü pardusu açamıyoruz ne kadar ironik 21 de pardus-xfce-desktop aramayın ben 3-4 kez aradım bulamadım ya kalkmış ya ismi değişmiş.