Ters Akıllı Tahta

Arkadaşlar tahta fiziksel şartlardan ötürü ters monte edilmiş. Tahtayı ekran ayarlarından yatay ters yaptığımda görüntü düzeliyor ancak bu sefer mouse sola git dediğimde sağa gidiyor. Çöüzümü var mıdır ?

fare ayarlarından ters yön yapabilirsiniz

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Hocam af buyrun çok güldüm
gülen-adam--arap

(Doğru bilgi içermediği için içerik tarafımdan silindi)

Hocam denedim ama olmadı konuda uzmansanız yarın görüntülü görüşmeyle yardım almak isterim

Öncelikle zorunlu şartlarlar nedir bilemiyorum ama bu tahta sol geleceği yere sağ tahta olarak gelmiş bu sebeple usb portları ve girişlere erişmek için tahtayı ters monte etmişler gibime geldi. Yoksa ortamla ilgili başka hiçbir olumsuzluk göremedim. Bence koordinatör ile iletişime geçip varsa çıkma sol bir tahta ile değiştirilmesi doğru olur.

Mause hareketleri regeditten çevrilebiliyormuş kendim denemedim. Mause ayar yazılımı buna müsade ederse yapabilirsiniz belki ama windows üzerinde böyle bir ayar yok. Pardusta belki vardır. Aşağıdaki adreste aygıt vid id öğrenildikten sonra regedit üzerinden değiştirme örneği verilmiş. Pardusta regedit gibi bir bölüm var mı bilmiyorum benzer bir mantıkla müdahele varsa belki bu şekilde yapılabilir.

Akıllı tahta ters olmaz büyük ihtimal etap pardus ayarlarında bir değişiklik vardır.Gerçekten ters ise söküp yeniden taktırın ekranın sol tarafını göremediğim görebilsem tam karar vereceğim

resimdeki vestel yazısına bakın . takla atmış şekilde duruyor .

Şu adımlarla girdi koordinatını da terse çevirmeyi deneyebilirsiniz:

sudo apt install xinput

xinput list

Bu listeden dokunmatik cihazının id=SAYI sayı değerini bulun, ardından şu komutu o id’yi yazarak çalıştırın:

xinput set-prop SAYI "Coordinate Transformation Matrix" -1 0 1 0 -1 1 0 0 1
1 Beğeni

o tahtayı düzgün takdırmanın yolunu aramanızda fayda var . sizden sonraki insanlara kolaylık olabilir . Kısa vadelik çözüm bu . Neresi sıkıntı bilmiyorum ama kabloları uzatma yolu aranabilir .

hocam ayarlar ekranlar yönelim tersten yataya cevirince düzeliyor

ETAP 23 Gnome değil Cinnamon ortamına sahip. Aynı ayarlar ekranı yok dolayısıyla hocam.

Hocam siz o tahtayı söktürüp düzgün bir şekilde taktırın en kolay yolu bunun bir zorluğu yok en fazla bir saat sürer

Hocam windows ile kalibrasyon yapıp tekrar etap 23 kurunca düzeliyor diyenler olmuştu. Bir kaç yerde gördüm. Dener misiniz