Thunar yerine nemo yu kullanmak istersek

olarak ayarladığımızda bilgisayar içindeki diskler ve masa üstündeki kısa yollar nemo ile açılırken
masa üstünde oluşturulan ve var olan klasörler thunar ile açılıyor bu durumu nasıl düzeltiriz?
Thunar yerine nemo yu kullanmak istersek

olarak ayarladığımızda bilgisayar içindeki diskler ve masa üstündeki kısa yollar nemo ile açılırken
masa üstünde oluşturulan ve var olan klasörler thunar ile açılıyor bu durumu nasıl düzeltiriz?
Masaüstü sağ tık işlemide nemo üzerinden mi yoksa thunara halen daha göbekten mi bağlı .
Sağ tık derken? Masaüstü dosya yöneticisinden bağımsız zaten
Tam hatırlamıyorum aslında thunar denen şeyi sildiğimde yerine başka bir dosya yönetici kurduğumda masaüstü çöküyordu . Amacım thunar denen şeyin zerresi bile bilgisayarda bulunmasın .
Evet dosya yöneticisinin masa üstü ve masa üstünde sağ tık menüsü ile ilgisi varmış diğer hesapta gönderi yaptım daha onaylanmadı
simge boyutlandırma fazla esnek değil ve yeni belge oluşturda libre ofis seçenekleri yok şu an
Kardeş sen neden Thunar ı beğenmiyorsun…çokta güzel,verimli.ben daima kullanıyorum.
onun çözümü de buymuş
Masa üstünde sağ tıklayınca burada uçbirimi aç seçeneği çalışmıyor bunun için de
yazılım merkezi depoda
gnome-terminal
i aratıp yüklüyoruz.
Cevabınız için teşekkür ederim sağlam fikir verdi yabancı forumlarda baya gezmiştim dün çeviri yapa yapa
bugün şöyle bi şey buldum
dconf düzenleyicide (sudo apt install dconf-editor ile kuruluyor.) bu ayarı yapıyoruz

masaüstü de masaüstü simgeleri simge tipi hiçbiri yapıyoruz bu thunar ın simgelerini kapatıyor
pc yi yeniden başlatıyoruz
masa üstünde sağ tık özelleştirde ve masaüstü ayarları yazan bölümde istediğiniz simgeler mevcut.
Bunu Gnome de nasıl yapabilirim .
Merhaba, Bende Gnome da Nemo Kullanıyorum ve Şu Yolu İzliyorum…
Nemo’yu yükler:
sudo apt install -y nemo nemo-python
(İsteğe bağlı) Nautilus’u kaldırır:
sudo apt remove --purge -y nautilussudo apt autoremove -y
Nemo’yu varsayılan dosya yöneticisi yapar:
xdg-mime default nemo.desktop inode/directory application/x-gnome-saved-search
Varsayılan terminali “GNOME Console (kgx)” yap:
sudo update-alternatives --config x-terminal-emulator
Açılan listede
kgxveyagnome-terminalseç.
Nemo’yu yeniden başlat:
nemo --quitnemo &
xdg-mime query default inode/directory
Çıktı:
nemo.desktop
olmalıdier.
bu komutun çıktısı bu ne yapmak gerek
1 basıp devam ettim .
xdg-mime query default inode/directory
Çıktısı bu oldu . Sanırım oldu .
Nautilus kaldırdım bunla . Bir deneyim bakalım
çökertmeyi başarmışmıyım .
sudo apt remove --purge -y nautilus
sudo apt autoremove -y
sorun yok olmuş çökme felan yok
Çökmedi çok güzel oldu fakat . Şöyle bir durum oldu Sudo Nemo ile dosya yöneticisi açıyorum . Usr/share içinde İcons dosyasını masaüstüne atmak istediğimde verdiği uyarı bu şekilde .Flash bellek içindeki dosyayı atmaya çalışıncada aynı uyarı aldım . Yanlış bişi yapmış olabilirmiyim . Nasıl düzeltiriz .
nautilus u silmeyin kalsın ama nemo varsayılan olsun
Tamam
tecrube ile silmemem gerektiğini anladım . Kapat aç yapınca oturumu Masaüstü çöktü ya ![]()
Yedekten geri dönüp aynı işlemi tekrar yapayım ![]()
Kopyalama yaparken kopyalama bildirimi gözükmüyor bunu nasıl çözerim . @cektor
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.