Thunderbird MEB İnternetinde ve Arka Planda Çalışıyor mu?

XFCE kullanıyorum. Bunu baştan yazmış olayım.

Thunderbird uygulamasını kullanmak istiyorum. Ama her zaman olduğu gibi MEB filtresine takıldı. Mail adreslerini işlemek istediğimde hata veriyor. Halbuki uygulama üzerinden sertifikayı da kurdum. Kendi internetimi bağladığımda ise çalışıyor. Millet MEB mailini çalıştırıyor, ben herhangi bir maili bile MEB internetinde çalıştıramadım. :sweat_smile:

İkinci sorum ise, uygulamayı sağ alt kısımda saatin yan tarafında simge olarak arka planda çalışmaya devam etmesini istiyorum. Açtığımda açılmasını kapatınca kapanmasını istemiyorum. Böylece mail geldiğinde bildirim de gelsin.

Son olarak, belki başta sormam gereken soruydu ama… Thunderbird ve Evolution uygulamalarını karşılaştıran oldu mu? Hangisi daha iyi? Avantajları dezavantajları nelerdir?

Hocam ikisini de denedim. Yoğun olarakta kullandık.Thunderbird daha stabil çalışıyordu. Sertifika işini daha önceki bir konudan bakarak çözebiliyorduk. Son zamanlarda uzak kaldım ama şimdi de işe yarıyor mu bilmiyorum. Bir denersiniz :wave:

Selamunaleyküm hocam,
Arka planda sürekli çalışıp bildirim göndemesini istiyorsanız birdtray kurabilirsiniz.

sudo apt install birdtray

Başlangıçta çalışan uygulamamara eklerseniz her biglisayarınız açıldığında otomatik olarak başlar. Bir de uygulamanın ayarlarıyla kendi isteğinize göre değiştirmenizi tavsiye ederim.

@mustifanci @arif @Arastirmaci

Sorum yanlış anlaşıldı sanırım. Ben MEB e-postasına bağlanmaya çalışmıyorum. Ben herhangi bir mail adresine bağlanamıyorum. MEB internetine bağlıyken, sunucuya ulaşılamıyor hatası alıyorum. MEB internetini kapatıp telefondan bağlandığımda, aynı bilgilerle hiç sıkıntı yaşamadan bağlanıyorum. Ama ben sürekli kendi internetimi bağlayıp mail kontrolü yapamam. Benim MEB internetiyle bağlanabilmem lazım.

Diğer okullardan bağlanabildiklerine göre benim de bağlanabilmem lazım. O zaman hata veren şey ne?

Ayarlardan, güvenlik sertifikaları kısmında da sertifika yüklü. Konuyu aşağıda video ile de detaylı gösteriyorum. Önce MEB internetiyle mail hesabını açmaya çalışıyorum, hata alıyorum. Sonra MEB internetini kapatıp kendi internetimi bağlıyorum, saniyesinde sıkıntısız şekilde bağlanıyor.

Peek 2024-11-20 10-51

Selamün Aleyküm

Başka e-posta istemcileri denediniz mi?
MEB ağı üzerinde protokol yada port engeli olabilir.

Aleykümselam. Evolution denedim, onda da aynı sıkıntıyı yaşadım.

Tarayıcı üzerinden e-postalara rahatça giriyorum. Yani eğer sıkıntı yaani.com, gmail.com gibi e-posta sitelerinde olsaydı, tarayıcıdan da girmeme izin vermezdi. Ama tarayıcıdan giriyorum. Sıkıntıyı uygulama ile girmek istediğimde yaşıyorum. Demek ki uygulamaların sunucu bağlantısıyla ilgili problem var.

Sistem üzerinden MEB filtresinde izin verilmesiyle ilgili talepte bulunabiliyorum ama url istiyor benden.

Oraya url kısmına ne yazabilirim?

Meb interneti ile bağlanıyor benim bilgisayar. Daha önce Pardus Yazılım Merkezi açılmıyordu. Sistem geneli için sertifika yükledim. Fakat nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Bunu araştırabilirsiniz.