Timeshift yedeği Usb ye atmak

Yedeği aldım . Bilgisayara format çekeceğim sunucu sürümünü kuracağım diski tamamen silerek. Bir aksilik olursa diye yedek aldım . Yedek ile bu sistemi geri yüklemek istiyorum .Bu yedeği usb ye nasıl atarım ve geri yüklerim .

Yedeğin üzerinde sağ tıklayınca dosyalara gözat geliyor.

Yukarıya çıkıp run içerisindeki timeshift klasörünü kopyalayın ve flash belleğe atın.

Geri yükleme yapacağınız zaman sudo thunar ile dosya yöneticisini açıp aynı konuma dosyaları geri taşıyıp yapabilirsiniz gibi.

Bu 2 dosyayı usb ye kopyalasam bu yedekleri olurmuki acaba. Kafam basmadı benim :slight_smile: Windows kullanırken norton ghost kullanırdım . Tık tık tık hallederdim . Linux kafam basmadı yedek alma işini .

3251 klasörünü al daha garanti olur amaç programı açınca yedeği oluşturduğu yerde bulsun.

Ghost un çalışma şekli diski bire bir kopyalama şeklinde.

Pardusta diskler uygulaması var flash bellek üzerinden çalışan olarak başlatıp üstteki üç noktadan disk görüntüsü oluştur sonra geri yükle diyerek yapılabilir belki.

Timeshift esas olarak Windows’taki Sistem Geri Yükleme işi için tasarlanmış bir uygulama.
Norton Ghost gibi kullanabileceğiniz ise Clonezilla olup bir diskin tamamının ya da belirli bazı bölümlerinin klonlanmasını sağlar.

1 Beğeni

Timeshifti kullandığımızda format sonrası uygulamalarda geri gelir mi?

Bütün dosyaları kopyalamış denemedim ama gelir gibi.

1 Beğeni

Bana norton ghost altarnatifi lazımdı . Bir ara bunu bir araştırayım .

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.