Sagaris
(Yunus TUĞHAN)
Temmuz 30, 2020, 4:33ös
1
Öncelikle Merhabalar;
Yaklaşık 3 yıl önce pardus kurmaya hevesleniyordum. Pardusu kurduktan sonra adaptör kullandığımdan internete bağlanamıyorum. İnternette biraz bakındım ama bulamadım. Elinde TL-WD8200ND Versiyon 1.0 sürücü yazılımı olan varsa nasıl kuracağımı ve dosyaları verebilir mi?
Kendi sitesinde Linux sürücüsü bulunmuyor.
(için İndir TL-WN8200ND | TP-Link Türkiye )
Kablolu bağlantı sağlayabiliyorsanız.
Kablolu bağlantı sağlayarak inxi ve wicd paketlerini yükleyiniz;
Synaptic paket yöneticisinden ya da terminal açarak aşağıdaki kod ile yükleyebilirsiniz;
sudo apt install inxi wicd
Sistemi yeniden başlatarak panelin sağına gelecek wicd simgesine fareniz ile tıklayarak wifi bağlantısını etkinleştirip bağlantı kurmayı deneyiniz.
Bağlantıları görüyor ancak bağlanmıyorsa;
linkteki 2.adımı deneyiniz.
Harici cihaz hiç wifi ağ görmüyorsa
dahili ve harici kart çakışıyordur. Bu durumda laptopu açıp içinden dahili kartı çıkarın. Böyle imkanı olmayan dahili kartını blacklist yapmak zorunda bu durumu araştırırsınız.
Ağ görüp bağlanmıyorsa
Terminal aracını çalıştırın ve aşağıdaki kodu yazın.Gerekli configuration dosyasının açılması sağlanacaktır.
sudo nano /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf
Açılan configuration dosyası altına şu satırları ekleyin.
[device]
wifi.scan-rand-mac-addr…
1 Beğeni
Bekir
(Bekir)
Temmuz 31, 2020, 8:55öö
3
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=268034
bu bağlantıda realtek sürücülerini kullandığı yazılmış.
uçbirime sudo apt-get install -f firmware-realtek
yazıp kablolu bağlantı ile yükleyebilirsin.
kablolu bağlantı yoksa android telefonunu usb ile bilgisayarına bağlayıp wifi ağını pardus ile paylaşabilirsin.
oda yoksa paketleri başka bir bilgisayardan indirmen gerekiyor.Ama bağımlıklar eksik olursa çalışmayabilir.
http://ftp.tr.debian.org/debian/pool/non-free/f/firmware-nonfree/firmware-realtek_20190114-2_all.deb
Bu paketi başka bir bilgisayar ile indir.
Pardus bilgisayarında herhangi bir dizine aktar.
Bulunduğu dizine gidip uçbirimi açacaksın.
sudo dpkg -i firmware-realtek_20190114-2_all.deb
ile kuracaksın.
Sagaris
(Yunus TUĞHAN)
Temmuz 31, 2020, 11:58öö
4
Bağlantıları görebiliyorum ancak bağlanamıyorum. 2. olarak işaretlediğiniz işlemler işe yararmı?
system
(system)
Kapattı,
Ağustos 30, 2020, 11:58öö
5
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.