Togg araçlara Pardus yüklenmeli

Geçen Tesla videosu izliyordum, adamlar ortadaki makineye Linux bazlı bir sistem yüklemişler. Adam steamden oyun açıyor. Bildiğiniz Linux bazlı bi sistemmiş altında yani. Oyun falan oynatıyor bildiğin. Yani tabi araç kullanırken değil de, diyelim aracı şarj ediyorsun, böyle bir özellik olmalı. İşte atıyorum film açılabilmeli, ofis işleri falan yapılabilmeli.

Şarj ederken ben bi yandan program yazmak isteyebilirim mesela. Bi tane bluetooth klavye çıkartayım program yazayım falan. Veya internette gezineyim. Hatta ve hatta, işte diyelim yan tarafa youtube videosu açayım, bi tarafında da MATLAB falan açık olsun program yazayım. Şahane olmaz mı?

Tabi bu Toggda sanırım ARM işlemci kullanılıyor. Nasıl olurdu bilmem. Bence X86 olsaydı daha iyi gibiydi ama bilemeyiz tabi.

Bir de bu araba android auto kullanmıyor galiba automative grade linux(AGL) var sanırım.

Hocam bunu Togg’a söylemek lazım :slight_smile:

7 Beğeni

Niyetler güzel, foruma üye olan kardeşlerimizin çok güzel temennileri var. Lakin Pardus konusundaki hedeflerin bir kısmı uzak ve ulaşılabilirliği şimdilik mümkün değil.

Başka bir konuda da söylemiştim. Değişim öncelikle evde, aileden, yakın çevreden başlatılmalı. Özellikle çocuklardan başlatılmalı. Yetişkinlerin masaüstü platformlarda alıştığı Win ya da mobil cihazlarda alıştığı Android altyapısını birden değiştirip Pardus dayattığında tepki görmemek mümkün değil.

Geçen 6. sınıftaki bir öğrencim “Laborauvardaki bilgisayarda Pardus kullandığım için o kadar alıştım ki evdeki bilgisayara da kuralım diyorum babam ve ablam izin vermiyor. Windows’ta burada bazı yaptığım şeyleri arayıp bulamıyorum” dedi. Aslında windows’ta da labda yaptığımız her uygulamayı yapabilir fakat alışkanlık oluşunca insan başka birşeyi istemiyor. Çocuklar libre office writer, calc kullanmaya, arayüzüne aşina oldular. Pardusta gelen uygulamalara alıştılar bir kere.

Çok sevindim, 2. işletim sistemi olarak kurabilirsiniz, isterseniz yardımcı olurum dedim.

İleride Pardus kullanan ve bunu talep eden bir nesil oluşturabilirsek, arabada da olur, telefonda da. Her tarafta olur.

6 Beğeni

Hocam ellerinize sağlık, mesele tamamen alışkanlık, çocukların bilgisayar kullanmaya Pardus ile alışması çok sevindirdi.

5 Beğeni

Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi müfredat yapısında değişiklik olursa bu temenniler gerçek olur. Hala müfredat Microsoft ürünlerine göre tasarlanmış durumda.

1 Beğeni

Ticari bir girişimde büyük risk. Daha okullarda yaygınlaştıramadık.

1 Beğeni

aslında güzel düşünmüşsün ama bu saatten sonra köklü bir dönüşüme gitmeleri çok zor olur.
bizim devlet kurumlarında bile whatsapp’ı terk edemediler. şu yabancı sevdamız bitmediği sürece bazı işler yürümüyor malesef.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.