Tor Tarayıcı Hk

Merhabalar ,

İlk kez yazılım merkezi dışında bir uygulamak yüklemek istiyorum fakat biraz acemi olduğum için becermedim. Tor tarayıcının sitesinde gerekli uygulamayı indirdim fakat nasıl kurulum yapacağım hakkında bilgim yok. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Saygılarımla.

1 Beğeni

1 Beğeni

Zamanla Yazılım Merkezi (ve başka normal kurulum yerleri) dışından başka uygulamalar da eklenebileceğini düşünerek, önerim;

• önce mkdir -p ~/.local/opt/tor-browser terminal komutuyla (ya da dosya yöneticisi penceresinde) dizin oluşturmanız, sonra
  • indirdiğiniz tor-browser-linux-x86_64-*.tar.xz adlı arşiv dosyası içindekileri buraya kopyalamanız, ve son olarak,
  • ~/.local/opt/tor-browser/start-tor-browser-desktop --register-app terminal komutuyla Tor Tarayıcı uygulamasının sisteme entegre olmasını sağlayıp böylece diğer tüm uygulamalar gibi (uygulama menüsünden vd.) kullanmaya başlamanız.
3 Beğeni

Konuyla hiç alakası yok gibi olsa da hatırlatmak önemli:

Nereden indirdiğinize ve ne çalıştırdığınıza dikkat edin. Forumu dışarıdan okuyanlar için belirtelim.

2 Beğeni

Üstadım debian depolarından aşağıdaki bağlantıda verilen uygulamayı indirip kurduktan sonra uygulama üzerinden kolayca yükleyebiliyorsun. Ben pek sevmedim tor’u.
http://ftp.tr.debian.org/debian/pool/contrib/t/torbrowser-launcher/torbrowser-launcher_0.3.9-1_amd64.deb

2 Beğeni

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Başarılı bi şekilde kurulum gerçekleştirdim.

2 Beğeni

Tor ve özel olarak da Tor Tarayıcı öyle günlük kullanım için düşünülecek bir şey değil.
Fakat bazen, örneğin, ziyaret edeceğiniz sitenin kesinlikle sizin izinizi sürmesini istemediğiniz ya da kesinlikle kimsenin oraya gittiğinizi bilmesini istemediğiniz istisnai bazı durumlarda işe yarayabilir. :wink:

3 Beğeni

Şundan dolayı kullanma gereği hissettim. Google üzerinden bi arama yapıyoruz hangi siteye girersek arama yaptığım şey hakkında reklamlar. Artık sıkıcı gelmeye başlamıştı bu durum. O yüzden kullanmaya karar verdim.

1 Beğeni

Bu tarz işler için Tor’a gerek yok. Reklam engelleyici ve gizlilik eklentileri ile halledilir. Gizlilik takıntınız varsa Google’dan uzak durmak dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

1 Beğeni

Yedek tarayıcı kullanmak da bir çözüm.

Google’a muhtaç durumda olduğum bazı işlevleri var. Bunları mecburen tam uyumlu olduğu için chrome ile hallediyorum.

Reklam bombardımanından etkilenmemek için google’a giriş yapılmamış başka bir tarayıcı kullanıyorum. İşim bitince geçmişi temizliyorum. Şipşak çözüm. Tor’a gerek yok. Brave öneririm.

2 Beğeni

Google için birçok olumlu şeyler de, olumsuz şeyler de söylenebilir.
Olabildiğince olumlu yanlarından yararlanıp, olumsuz etkilerini azaltmak için yapılabilecek çok şey var – özellikle de Linux kullanıcıları için.
Fakat Tor ya da Tor Tarayıcı bunun için en uygun çözüm değil - gereksiz yere İnternet hızınızdan epey fedakarlık yapmış olursunuz, gideceğiniz yere (izlenmemek için) bir sürü dolambaçlı yollardan giderek…
Gereksiz izlenme ve reklam bombardımları için neler yapılabileceği konusu çok geniş.
En basiti, web tarayıcıya bir dizi izlenme ve reklam engelleyici eklenti yüklenmesi (bunları zaten içereni de var, fakat sonradan da eklemek mümkün genellikle).
Bunu web tarayıcı bazında değil de, toptan halleden DNS çözümleri de (İnternet hızından Tor’a göre çok çok daha az fedakarlık yaparak) çok işe yarayabilir.
Biraz daha karmaşık fakat daha köklü çözümler de var (ör. bilgisayarınız / işletim sisteminiz ile bilinen kötü maksatlı, istenmeyen, reklam sunucu vb. alan adları arasında bir tür "güvenlik duvarı” oluşturulması vd.)

3 Beğeni