Tulpar T6 V2.1.5 Driver Sorunları

Merhaba, herkese iyi forumlar, konu kısmında belirttiğim Tulpar T6 V2.1.5
AI Creator Bilgisayara sahibim. Yüksek lisans ders projesi kapsamında, linux işletim sistemlerinde apk dosyalarını görüntü dosyalarına çevirip, bunlar üzerinden malware tespiti yapan bir servis geliştiriyorum.Konuyu kısa tutmak için proje detaylarına şimdilik girmiyorum.Bu projeyi Ubuntu dağıtımında yapıyorum. Pardusta ise wifi den nvidia ya kadar birçok driver sorunu ile karşı karşıyayım. Yüksek lisans dersleri, projeler, yayınlar derken bu tip bir sorunla zaman kaybetmek de malesef çok can sıkıcı oluyor. Bu konuda belki bu bilgisayara sahip, yardımcı olabilecek kimse var mı? Çünkü bu uygulamayı tez döneminde dinamik, statik ve görüntü tabanlı sınıflama yapan gerçek zamanlı bir uygulama haline getirip, Pardus’ta kullanımınıza sunmak istiyorum.Apk taraması ve sınıflaması ise sadece bu konunun bir prototipi. Şimdiden teşekkür ederim.

Ek bilgi bu sorunu, Ubuntu, Kubuntu,Lubuntu,Mint de yaşamıyorken, Debian ve Pardus’ta yaşıyorum.

Bilgisayar Özellikleri

• Intel® Core™ Ultra 7 155H 16C/22T; 24MB L3; E-CORE Max 3.80GHZ P-CORE Max 4.80GHZ; 28W
  • Windows 11 Home Single Language
  • NVIDIA® GeForce® RTX4070 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
  • 16’’ WQXGA 2560X1600 240 Hz IPS Mat LED Ekran
  • 64GB Ram
  • 2TB M.2 SSD
1 Beğeni

Üstad Pardus backports sürümünü dene. Kurulumu yaptıktan sonra güncelle. Nvidia sürücüyü pardus yazılım merkezinden pardus nvidia yükleyiciyi indirip kurabilirsin. Ubuntuda sorun yaşamıyorsan sorun linux çekirdeği ile ilgili olabilir. Backports ile sorunu çözersiniz diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Linux çekirdeğini yükselttiğiniz zaman WiFi gibi sorunlar çözülür. Ekran kartını da Aydın Hocamın dediği gibi yapabilirsiniz.

yanıtlar için çok teşekkür ederim, ilk fırsatta deneyeceğim.