Tümleşik Paket Yöneticisi

Hayırlı geceler. Şu an benim bilgisayarımda synaptik, flathub, snap mağaza ve pardus paket yöneticisi olmak üzere 4 çeşit paket yöneticisi var. Bu hem dağınıklık, hem de fazla ram tüketilmesi demek. Hepsini bir yerde toplayan bir paket yöneticisi olsa daha derli toplu olurdu. Fedora son sürümünde böyle bir paket yöneticisi yaptı. Arama kutusuna yazınca paketin flat, snap veya deb versiyonlarını gösteriyor liste. Ayrıca bir önceki paket yöneticisinde sinaptik paket yöneticisine nerdeyse gerek kalmıyordu. Çünkü depolarda aratınca sinaptikteki bütün paketler çıkıyordu. Ben de synaptiği kaldırmıştım. Olması gereken de bu bence. Şimdiki paket yöneticisinde ise aratınca bazı paketler çıkmıyor. Bence buna bir el atılmalı.
Saygılarımla…

1 Beğeni

Flatpak varken Snap kurmanıza gerek yok, hatta snap’i mümkünse kullanmayın çünkü hem performans, hem uygulamaları yönetmesi(sanal /loop disk bölümleri oluşturması) ile kullanışlılık ve verimlilik açısından içlerinden en kötüsü.

Pardus Yazılım Merkezi günümüzde flatpak uygulamalarını desteklemiyor, bunun için Bazaar uygulamasını kullanabilirsiniz.

Yani aslında iki program tüm ihtiyacınızı çözüyor, ben de bu şekilde kullanıyorum, Pardus Yazılım Merkezi + Bazaar.

4 Beğeni

Örneğin, pardusun eski image ve headers dosyalarını eski pardus paket yöneticisinde, ‘depolarda ara’ sekmesinden bulabiliyordum. Eski olan imajı kaldırabiliyordum. Sadece en yeni image dosyası dışındakileri kaldırıyordum. Böylece hafızada yer kaplamıyorlardı. Şimdi bunu synaptiğe muhtaç olmadan pardus paket yöneticisinde nasıl yapabilirim ?