TuranOS Linux (Türk Dünyasının Yeni İşletim Sistemi)

Türk dünyası için hayırlı olsun. Türk Dünyası için yepyeni bir işletim sistemi yolda, Turanos. Bu arada logosu çok güzel olmuş.
https://turanos.kiberplatforma.az/

Çağımız bilişim çağı. Bir dağıtım çıkartmak o ülkeyi geri kalmışlıktan bir adım daha uzaklaştırır. Umarım projeyi sürdürürler. Aferin can Azerbaycan’a…

2 Beğeni

Umarım adı gibi güzel bir proje olur, başarılar :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar,

Umarım güzel ve başarılı bir proje olur. Aslında bu konuyu görünce aklıma güzel bir fikir de geldi. Pardus’un web sitesinde sadece Türkçe ve İngilizce dilleri var. Bu diller arasına Kırgızca, Kazakça, Özbekçe, Türkmence, Azerice dilleri de eklense güzel olmaz mıydı? Bence Pardus’un diğer Türk Devletleri arasında da belki daha çok tanınmasına yardımcı olurdu. Tabi benimki sadece bir fikir. Açıkçası sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.

6 Beğeni

Ben de katılıyorum size, Pardusun daha büyük bir kitleye ulaşması için kesinlikle ubuntu ve mint linuxta olduğu gibi diğer dillere de destek verilmeli. Böylece katkıcı desteği de artmış olur.

Turan os sistemin internet sitesini inceledim. Güzel sisteme benziyor hafta sonu indirip birhafta kullanıcam. İnsallah dahada kendini geliştirerek sadece ülkemizde değil bütün dünyada tanınan bir sistem olur.

Salih bey, ben turanos’u test ettim henüz beta aşamasında birçok eksiği var. Tam ihtiyaçları karşılamayabilir. Başata logosu olmak üzere güzel özellikleri var. Mağazasını stabil olarak ben çalıştıramadım, sadece gnome uygulamalarını görebildim.
Bu arada şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bizim pardus’un da başta logosu olmak üzere bir vizyon değişikliğine ihtiyacı var. Pardus ismini kullanmalı ama daha dinamik ve bilişime uygun bir logo kullanılmalı ve dil desteği kısıtlaması kaldırılmalı .

4 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.