Turka Wine Yöneticisi

Debian/Pardus sistemlerde depodaki wine kurulumunu yapan ve kaldıran ayrıca .exe formatlı dosyalara sağ tıklayınca wine ile aç seçeneği getiren python+gtk4 uygulamadır.

6 Beğeni

Bu uygulamayı Pardus depolarına eklenmeye değer görüyorum. Gerçek ihtiyaç odaklı çünkü. Hadi diğer yaptıklarımız hobi projeleriydi. Bu öyle değil. Bir sistemin yazılım deposunda böyle bir uygulama kesinlikle olmalı. Şahsi kanaatim.

Emeğinize sağlık. Olmuş mu? Olmuş.

1 Beğeni

Uygulamada sorun var sanırım.

Benim tema koyuda olduğu için yazılarım beyaz. Bu nedenle GUI’de görünmüyor. Ama açık temaya geçersem görünüyor. Buna biraz el atmak gerekecek.

Daha yazabilirim bu yazıyı düzeltirim
Şu anda bende sorunsuz gibi. Versiyon falan değiştirilebiliyor mu diye bakıcam.

EDİT:

Şu anda bende wine kurulu ve bu sayede AoE-II HD’yi portable olarak oynayabiliyorum. Şimdi bu programı test etmek için birşeyler yapmaya kalkışırsam oyun açılmaz ve format kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle yarıda bırakmak zorunda kaldım. ÖNEMLİ NOT: Wine versiyonu seçme özelliği getirmelisin. Depo dışından da seçebilsin kullanıcı.

Aslında gerçek uygulama bu. Bunu gui hale getirdim.

Ya bu gtk4 gerçekten sorunlu. Bunu neden pyqt6 yapmadım :weary:

İkonun görünmesi için içine birşeyler yazılıyordu, ID ataması mı ne yapılıyordu o gerekli.

Heee bir de pencere boyutu fazla büyük. Aşırı denecek kadar. Yazıtipini küçültüp varsayılan pencere boyutunu azaltmalısın.

GTK’nın problemi, birşeyi yapmak için biraz farklı ve dolambaçlı yöntemler kullanman gerekmesidir. Aslında çok stabil ve pratik bir GUI motoru. GIMP ekibi tarafından yazılıyor. Ama ben sevmiyorum o ayrı. Hatta bir noktada nefrete yakın.

Kötü mü yapmışsın hayır. Qt ile yapsaydın depoya eklenme şansı %0 olurdu. (şimdi %1).

Bak ne diycem. Sen bu programı tamamla. Bitki şifa falan ona ara ver. Bu program ciddi bir program. Sadece kullanıcı değil, okularda falan da lazım olabilir. Bitince de ekibe teklif et. (bir önceki mesajımı güncelledim).