Türkçe Programlama Dilleri İçin Konat Kuruldu

Selamun aleyküm. Arkadaşlar, Türkçe yazılım dilleri geliştirmek için Türkçe Yazılım Konatı adı altında bir topluluk var. Türkçe yazılım dillerine katkı sağlamak isteyen, kullanmak isteyen, geliştirmek isteyen, çeviri yapmak isteyen, kılavuz yazmak isteyen ve daha nice işlerde benim de tuzum olsun diyen herkesi bekleriz.

“TÜRKÇE YAZILIM KONATI” Facebook ve Github’da

3 Beğeni

Bu ülkemiz için büyük bir ihtiyaç. Yazılım dillerinin türkçe olması ve veya türkçeleştirilmesi ciddi anlamda geliştirme konusunda katkı sağlayacaktır. Özellikle pardus içinde çalışabilen Türkçe bir dil büyük bir katkı oluşturur. Bu konuda fikrim bir görev panosu oluşturup bu konuda istek ve işleri listelense gelen kullıcılar aralarından yapabilecekleri işleri rahatlıkla göndetip destekleyebilirler.
Bir isteğiniz varsa bana forumdan ulaşım lütfen.

2 Beğeni

Şu an bir üniversiteden sunum yapmamızı istediler. Onunla uğraşıyoruz, yetiştirmemiz gerek. Görev dizelgeleri güzel bir fikir. Trello gibi yerlerde yapılabilir diye düşünmüştük ama Github’da bunu oluşturabiliriz. Github bu açıdan bir altyapı sunuyor. Ayrıca Github’da tartışma bölümü de açıldı. Orada yavaş yavaş konuları açıyoruz. Ben HTML’i türkçeleştirmekle uğraşıyorum. Türkçe terim dağarcığımız gelişmesi açısından çok iyi oluyor. Hiçbir dili kullanmadan kendi dilimizi de oluşturuyoruz. Şu ara terim dağarcığının gelişmesine çok gerek var.

Burada işlerle ilgili gelişmeler takip edebilirsiniz

Burada tartışmalar başlatabilirsiniz. (Takım tartışmaları en baştaki takımlar bölümünde)

Takımlar bölümüne girip bir takıma katılıp çalışmalarınızı gündeme getirebilirsiniz.

Saygılarımla.

1 Beğeni

Üzerinde çalıştığım HTML Türkçeleştirme işine yardımcı olmak isteyen aşağıdaki bölümden ulaşabilir. Teşekkür ederim.

YAZİLİMCA > issues > HTML Türkçeleştirme

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.