Ubuntu dan Pardus'a geçemiyorum! Yardım lütfen

Öncesinde Pardustaydım bazı sorunlar yaşadım format atmam gerekti yeniyim zaten sürekli kurcalıyorum öğrenmek değiştirmek için. Sorun yaşayınca Ubuntu geçtim denerim dedim. Linux başlayanlara öneriyorlar. baya sorunlu buldum istediğim şeyleri yüklerken sürekli hata aldım … vs. Sonuç olarak Pardus dönmek istiyorum. En azından daha az sorun yaşıyorum ve Ubuntuya göre daha fazla alıştım.
Sorunum şu; Yükleme için hazıladığım Pardus USB başlamıyor. BIOS tan seçsem de başlamıyor. ne yaparsam yapayım başlamıyor. Ubuntu üzerinden disk yöneticisinden yükledim olmadı. Farklı pc de windowsta rufusla yükledim yine açılmıyor! 2 gündür uğraşıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Lütfen yardım edin. Cidden sinir bozucu bir hal almaya başladı. Ubuntuyu yüklediğime lanet ediyorum.

Yazdığınız

sorunu genellikle usb 'ye yazdırılan dosyanın tam kurulamamasından olur. Bu soruna sebep olanlar ise genellikle gerekli dosyayı indirirken internet bağlantısında oluşan anlık kesintiler ile ilgili bir sorununuzun olması gibi olaylar olur.

Tavsiyem Pardus 'u https://www.pardus.org.tr/surumler/ sayfasından Pardus 21.2 XFCE indir bağlantısından tekrar indirmeniz ve kurulum işlemlerini tekrar yapmanız olacaktır. eğer Ubuntu 'nun üzerinden usb ile kurulum yapıyorsanız:
Woeusb kuramıyorum! - ecosystem tarafından #4 bağlantısına da bakmanızı tavsiye ederim.

2 Beğeni

iso dosyasını free download manager ile indirirseniz daha sağlıklı olur. Ayrıca rufus da disk bölümlendirme biçimi seçiliyor. Bilgisayarda disk yönetiminden disk üzerinde sağ klik ile özelliklerden diskinizin GPT mi, MBR mi olduğuna bakın önce ve ona göre rufusdan seçin.

2 Beğeni

fazla kurcalamış olabilirsin : ))
birçok sebep olabilir, öncelikle " bios " a gir,
" startup " seçkesi altında " uefi/legacy " seçimini,
" legacy first " yapmalısın.

indirdiğin pardus .iso dosyayı kontrol edebilirsin
indirmede, birşeyler yanlış gitmiş olabilir ;
Md5 Kontrolü nasıl yapılır? ; Md5 Kontrolü nasıl yapılır?

linux uçbirimle ( komut programı ) , dd komutu ile,
.iso dosyayı usb disk e yazdırmayı dene ;
( 1 DERECE RİSK yanlış yaparsanız tüm dosyalarınız silinir )
( .iso dosyanın bulunduğu dizini aç-sağ tık-uçbirimi burada aç - komutu gir )

Pardus-21.2-XFCE-amd64.iso of=/dev/sdx

sdx nedir ? sdx yerine kendi aygıtını yazacaksın,
(dikkat sda filan yazarsan tüm "diğer " disk içeriği silinir )
( ekli resimde benim işlem yapacağım aygıtım sdc. ben sdx yerine sdc yazıyorum )

tüm bunları yapmadan önce, diskler programında usb diski,
tek bölüm yap - formatla ve " bölümü düzenle" seçkesi ile " başlatılabilir yap.

inşanlah düzelir

1 Beğeni

Herkese çok teşekkür ederim çok uğraştırdı. Amacım zaten öğrenmek sanırım böyle fazla uğraşıp kurcalamadan olmuyor. Sonuç olarak sorunlarla karşılaşıyoruz. Eski bir HDD vardı kenarda takıp önce ona kurulum yaptım sonra onun üzerinden ssd sıfırladım. Ne denediysem olmadı ssd de kurulu ubuntuda. Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.