Herkese merhaba. Şu siteden ve benzer bir kaç yerden terminali kullanarak folder color adlı programı kurdum fakat hata verip çalışmadı. Artık bu hatadan dolayı bilgisayarıma Ubuntu güncellemelerini de yaptıramıyordum. sudo apt-get remove folder color komutunu kullanarak programı sildim fakat bu seferde eklenen depolar hata veriyor. (alttaki resimde görüldüğü gibi) Bunu nasıl silebilirim?
Aşağıdaki komutları uygulayınız.
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/teejee*
sudo rm -rf /etc/apt/sources.list.d/cost*
sudo apt update
Kaan bey zaten cevap yazmış. Her ne kadar Ubuntu da Pardus gibi debian temelli olsa da debian paket yapısı gereği dağıtıma ve sürümüne özel bağımlılıklar tanımlanmış olması yüksektir.
Yani Debian 11 için yazılmış bir paketi Pardus 21 için veya gelecek için konuşursak Debian 12 için yazılmış bir paketi Pardus 23 ile kullanmak biraz mümkün olsa da doğru yaklaşım Ubuntu paketlerini Pardus üstüne kurmamak olmalıdır.
Bunun istisnası olarak Flatpak, Snap ve AppImage paketleri sayılabilir. Bu paket sistemlerinde sistemden oldukça bağımsız ve çakışmayacak temeller veya yaklaşımlar kullanılır.
İyi geceler.
Süpersiniz. Kaan bey ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu komutları nasıl aklınızda tutuyorsunuz; nasıl bir zeka var sizde inan şaşıyorum.
Düşünceleriniz için teşekkür ederim ama normal bir olay. Zamanla, kullandıkça sizlerde bu komutlara hakim olacaksınız.
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.