Üç Taş - Nostaljik İlkokul Oyunu

Bu, özellikle doksanlı yıllarda, Türkiye’deki ikokul öğrencileri arasında popüler olarak oynanan bir oyunun dijital ortama aktarılmış versiyonudur.

image

Oyun, gerçekte bir tahtanın üzerine bitki yapraklarıyla ya da kömürle çizilerek oynanırdı ve her oyuncunun 3 taşı olması gerekirdi. Bu taşlar, akıllıca hamlelerle hareket ettirilerek yatay ya da dikey olarak yan yana dizildiğinde oyun kazanılmış olunur. Amaç, tamamen nostaljidir ve hatıra niteliği taşıyan bir oyunu dijital ortama aktarmaktır.

Oyun, arkaplanda okul bahçesi sesi çalar. Kazanıldığında eski okul zili çalmaktadır. Yeni oyun başlatırsanız tekrar okul bahçesi sesine döner.

Oyunun yapay zekası pek stabil sayılmaz. Bazen bakıyorsunuz tam geri zekalı gibi davranıyor. Bazen de kök söktürüyor, arka arkaya yenilebiliyorsunuz. Zaten amaç oyun oynamak değildir. Yazının en başında söylemiştim.

Bence bu oyunu indirip arşivleyin. Ne de olsa bazılarınızla yaşıt olabiliriz. Kim bilir, belki de aranızdan biriyle kirli ellerle yan yana dizili okul musluklarından su içmişliğimiz vardır…

Proje sayfası:

Setup indir:

Yenileri gelecek arkadaşlar. Bu daha hiçbirşey. 5-6 tane küçük oyunlardan oluşan birşeyler yapabilirim suite şeklinde.

Bir sıkıntı olursa haber verin.

İyi çalışmalar.

3 Beğeni

Yeni bir oyun geliyor!!!

Coming soon…

Üzerinde çalışılıyor_ing

1 Beğeni

Çay resminin olduğu yerde skor olabilir örneğin PC: 2 Oyuncu:3 gibi :slight_smile:

Oyun bitiminde QDialog window ile göstertiyorum. Çay resmi bir hareketli gif. Arkaplanda kıraathane sesi oynuyor ve o çay da orada tütüyor.

turkish_cay

Oyun başladığında Mirkelam’ın tavla şarkısından çok çok kısa bir ses duyulur. Ardından kahve gürültüsü başlar. Zarlar seslidir. Oyun bitiminde “bu oyun hep çileli, bana zarlar hileli” kısmı oynar.

Çalışmalardan görünümler:

Patron çıldırdı!!!

mangalaboard_resized

damasatranctahta2_resized

sıra2_resized

Vazgeçtim. Tavla dahil bir sürü oyun yapacağım ve hepsini grup oyunlar şeklinde paylaşacağım. Çocuk oyunlarından yetişkin oyunlarına kadar.

Önerilere açığım.

Satranç demeyin, çok iyi bilmiyorum. Onun matematiğini bilmeden yapay zekasının algoritmasını kuramam. Başkasının yaptığı oyun motorlarını da kullanmak istemiyorum (öğrenme aşaması gerektirdiği için).

All in One games :+1:

Bende tavla oyunu html yaptırdım ai ye :smile:

1 Beğeni

Testlerden görüntüler: