UEFI Pardus Açlışına UEFI Windows Seçeneğini Ekleme

UEFI olarak kurulu bir windows 10 pc üzerinde boş bir alan oluşturup pardus’u da UEFI olarak kuruyoruz ancak grub’a windows seçeneğini bir türlü ekleyemiyoruz. Ancak Manjora kurduğumuzda efi bölümüne windows’un efi bölümünü bağladığımızda bunu yapabiliyoruz. Pardus kurulumunda böyle bir seçenek yok.

Pardus’un açılışına nasıl windows 10 seçeneğini ekleyebiliriz?
Lütfen bununla ilgili bir kurulum klavuzu yada kaynak varsa paylaşabilir misiniz? Çünkü Pardus’dan windows’a geçiş sürecinde bu önemli bir sorun.

Öncelikle

    lsblk -f

/boot/efi’nin UUID’si alınır

    nano /boot/grub/grub.cfg

ile girdiğimiz grub konfigürasyon dosyasında Set linux gfx mode= ile başlayan satırlar kümesinde ilk menuentry satırının bitişi ve parantezin kapandığı yerden sonra aşağıdaki kod kümesini ekliyoruz.

menuentry 'Windows 10' --class windows --class os {

    insmod ntfs

    search --no-floppy --fs-uuid --set=root UUİD'si (Windows grubun yüklü olduğu yerin)

    chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot//bootmgfw.efi
}

yeniden başlatınca grub ekranında Pardus ve Windows 10 u görüyoruz.

4 Beğeni

Uefi sistemlerde işletim sistemleri arasında geçiş biostan yapılıyor örnek olarak:

Recep Baltaş’ın YouTube ye yüklemiş olduğu videoda 8:00 dakikada Ubuntu dan Windowsa nasıl geçiş yapılabilir onu gösteriyor isterseniz bi bakın

Kubilay Bey’e çok teşekkür ederim. Dediği yaptığımda hiçbir sorun çıkmadan pardusun grub menüsüne windows seçeneği eklendi. Öğrenmek için soruyorum: Bu işlemi sonradan bu şekilde manuel olarak değilde kurulum sırasında yapmak mümkün müdür? Ya da kurduktan sonra bir komut veya yazılım vasıtasıyla yapmak mümkün müdür?

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.