Unable to find or create trash directory? Hatası için lütfen yardım

merhaba,
pardus 17.5 kullanıyorum. sistemimde “Yerel Disk D” gibi kullandığım 500gb hard disk takılı. şimdiye kadar okuma ve yazmada problem çıkmadı ancak bugü; hard disk içinde daha önceden sorunsuz kullandığım bir kaç klasörü ve dosyayı silmek istediğimde “Unable to find or create trash directory for…” diye bir hata verdi ve bir türlü çözemedim. lütfen konu ile ilgili yardımcı olur musunuz?
Teşekkürler.

Diskinize giriş yapıp

.Trash-1000

adlı bir klasör oluşturup, silme işlemini tekrarlayabilir misiniz?

Sadece Trash-1000 adlı klasör oluşturmuştum olmamıştı. Daha önce böyle klasör oluşturmadan sorunsuz kullanabiliyodum. Şimdi .Trash-1000 olarak oluşturup tekrar deneyecem.

1 Beğeni

Teşekkür ederim oldu ancak bu seferde geri dönüşüm kutusuna göndermedeb kalıcı olarak siliyor. Buna yapabileceğimiz birşey var mıdır.

Dosya sistemiyle alakalı olduğunu düşünüyorum ben şahsen. Eğer Windows’ta kullanmıyorsanız, içindekileri yedekleyerek, diske Ext4 dosya sistemini seçerek format atarsanız (sadece linux bilgisayarlarda kullanabileceğinizi unutmayın) sorununuz ortadan kalkabilir.

diski ext4 olarak biçimlendirdim. mount ettim. ancak şimdi ne klasör oluşturabiliyorum ne de kopyaladığım dosyayı yapıştırabiliyorum. ne yapmam lazım başka??

Neden öyle yaptığını anlamak güç. Sadece yazma moduna almış olabilir otomatik olarak. Şu adımları izleyip tekrar dosya atmayı deneyebilir misiniz?

Şu komutu girerek harici diskiniz hangi dizine takılı öğreniyoruz.

df -Th

Aşağıdakine benzer bir USB disk listesi alacaksınız, kendi harici diskinizi bulun:

/dev/sda1 fuseblk 15G 65M 15G 1% /media/kullaniciadiniz/benimdiskim

/dev/sda1’da takılı bulunan diskinizi (bu lokasyon sizin için farklı olabilir) aşağıdaki komutlardan biriyle yazmaya açın:

find /dev/sda1 -type f -exec chmod 666 {} \;

veya

find /dev/sda1 -type f -exec chmod 644 {} \;

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.