USB Belleği Otomatik Bağlama Nasıl?

USB bellek bağladığımızda bellek otomatik olarak bağlanmıyor. Belleğin üzerine tıkladığımızda bağlanma gerçekleşiyor. Konsol ekranında hangi komut satırını kullanmalıyım ki bilgisayara taktığım usb bellekler otomatik olarak bağlansın, Hatta otomatik olarak içini göstersin?

1 Beğeni

Komut satırından uğraşmanıza gerek yok. Ayarlar - Kaldırılabilir Sürücüler ve Ortam - Bellek sekmesinden yapabilirsiniz.

Komut satırından da yapmak istiyorum. Python’da bir program yazmayı düşünüyorum. Bellek bağlandığında içindeki bir dosyaya bakacak. Bağlanma otomatik gerçekleşmeli ki düşündüğümü yapabileyim. Onun için komut satırından da yapabilmem lazım.

mount komutunu araştırın.

mount ile sanırım belirli bir isimdeki belleği bağlayabiliyoruz. Ben tüm bellekler otomatik mount olsun istiyorum. Biraz bakındım ama bulamadım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Yapmak istediğiniz şey sistem mesajlarını dinlemek ve mesajlara göre işlem yapmak. Bunun için yetkili kullanıcı olarak çalışması gerekiyor programınızın.

Açıkçası şunu yapmak istiyorum;
Okullardaki etkileşimli tahtalar için vindovsta yapılmış atak programı var. Bunu pardusta nasıl yapabilirim onu düşünüyorum. Hazırlayacağım program ilk kurulurken automount özelliğini etkinleştirecek. Sonrasında bu programın, pardus açıldığında sürekli çalışır durumda kalmasını istiyorum. Belirli aralıklarla (ör: 1sn) takılan belleği denetleyecek. İçindeki bir dosyayı bulduğunda ekran kilidini açacak. Dosya yoksa belirli bir süre saydıktan sonra bilgisayarı kapatacak.

Servis yazma olarak nette aratırsanız yararlı olacaktır.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.