Usb/CD Zorunlu mu?

Merhabalar Ben Umut. Dün Bilgisayarımı Pardus 19.5 XFCE Yapmaya Kararlıydım Ama Dosyayı İndirirken Fark Ettim ki Cd/Usb Dosyası Olarak İniyor Başka Bi Şekilde (Usb veya CD’siz) Kurmanın Yolu Yok Mu?

Selamunaleyküm

sadece herhangi bir usb’ye rufus veya pardus disk kalıbı yazıcıyla yazdırıp usb ile bilgisayara kurulumu gerçekleştirceksiniz sonra usb’yi sıfırlayıp tekrardan kullanabilirsiniz.yani usbye pardusu kurmuyorsunuz inşallah yanlış anlamamışımdır
veya virtual box kurup onda her hangi bir şey kullanmadan sadece iso ile pardusu kullanabilirsiniz ama gene programmış gibi kullanırsınız

1 Beğeni

Selâmün Aleyküm
@Arastirmaci kardeşimizin de dediği gibi flash belleği kurulumdan sonra biçimlendirerek kullanabiliyorsunuz. Daha önce hiç yaptınız mı bilmiyorum ama hiç zor değil.

Windows’un mu yanına kuracaksınız?

1 Beğeni

Bütün işletim sistemleri bir USB ortam ile kurulur. Siz bilgisayara işetim sistemini sabit diskten değil de USB’den Başlat diyorsunuz. Böylece Pardus kurulum ekranı açılıyor. Yani USB’de işletim sistemi algılatıyorsunuz. Eğer USB yok ise sabit diskten başlatılıyor. Böylece Normal kullandığınız işletim sistemi açılıyor. USB ortamı kurulum için hazırsa. Pardus çalışan ile kurmanızı tavsiye ederim. Böylece işletim sistemi kurulurken Pardus’u kullanabilirsiniz. Pardus işletim sistemi arka planda kurulurken YouTube girip video izleyebilirsiniz. Böylece sıkılmazsınız.

2 Beğeni

Hayır. Bilgisayar 3gb Ram Ve Ben En Uygun Pardus’u Gördüm, Linux Dağıtımı Kullanmaya Kararlıyım.

O zaman öncelikle flash belleğinizin dosyalarını yedekleyin. Mesela telefona atabilirsiniz: her iki cihazı da bilgisyara bağlarsınız. Flash belleğinizin içindekileri telefona aktarırsınız.
Flash sürücümüzü hazırladığımıza göre indirme sayfasından XFCE ve Gnome sürümlerinden birini indiriniz.
Ardından Rufus programı ile flash sürücüsüne isoyu yazdıracağız.

Rufus programını açıp şunlara ayarlıyoruz:

  1. Flash sürücümüzü seçiyoruz.
  2. İndirdiğimiz .iso dosyasını seçiyoruz.
  3. Disk bölüm düzeni: MBR
  4. Şimdi "BAŞLAT"a tıklıyoruz ve açılan yerden dd modunu seçiyoruz.

Flash belleğimiz hazır olduğuna göre kuruluma başlayabiliriz.
Kalan işlemleri BIOS’u açma dahil kurulum yönergesinden takip edebilirsiniz. >> Pardus 19 Kurulum Kılavuzu

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.