Bugün ses giriş(mikrofon gibi) ve çıkışlarını(hoparlör, kulaklık) gibi ister usb’li isterse audio jack bağlantılı olsun, bilgisayarın algılayıp algılamadığını gösteren bir sayfaya rastladım.
Bu da burada dursun belki lazım olur diye paylaşmak istedim. Synaptic Paket Yöneticisi’nden Pulseaudio paketini kurduktan sonra
pactl list short sinks
veya
pactl list sinks short
komutlarından birini girince bilgisayarın şu anda çalıştırdığı ses çıkış(output yazan) aygıtlarını görebiliyoruz.
Şimdi aşağıdaki komut ile ses giriş(input yazan) kaynaklarına bakalım:
pactl list short sources
*** Çalışmayan bir ses donanımı varsa yukarıda paylaştığım bağlantıdaki talimatları kullanarak çalıştırmayı deneyebileceğiz. Elimizde daha güçlü bir çözüm önerisi oldu artık.
Çıktılarda en sağda Suspended gibi bir metin varsa bu, donanımın şu anda çalışmadığını gösterir. Yukarıdaki bağlantıya tıklayıp orada anlatıldığı gibi ses giriş veya çıkışlarından hangisini kullanmayı istiyorsak onu varsayılan(default) yaparsak istenilen ses aygıtımız bundan sonra çalışacak. Şurada da varsayılan nasıl yapılır bahsettik: Ellesmere Hdmi Audio yu nasıl varsayılan yaparız? - Ismail-Emre-Arikan tarafından #2
Ayrıca pactl komutunun kullanım kılavuzu şurada vardır: pactl: Control a running PulseAudio sound server | pulseaudio-utils Commands | Man Pages | ManKier
Diğer Yöntem İse
Biraz araştırınca aynı model değil ama aynı markanın Cloud 2 usb kulaklık modeli için pavucontrol paketi ile çalıştırıldığını gördüm.
Synaptic Paket Yöneticisi’nden pavucontrol 'ü aratın, kurulum için işaretleyin ve kurun.
Veya Uçbirim uygulamasını açın:
sudo apt install pavucontrol
yazın ve enter tuşuna basın. Kurulumu onaylamak, evet demek için e tuşuna basın ve kurulumun tamamlanmasını bekleyin.
Pavucontrol 'ü kurduktan sonra Uçbirim uygulamasını açın.
pavucontrol
yazın ve enter tuşuna basın, paket çalıştırılacak.
Eğer açılmadıysa pulseaudiocontrol yazın ve tekrar enter tuşuna basın. Belki yanlış tarif etmiş olabiliriz.
Usb mikrofonunuzu takın.
Giriş cihazları( Input devices ) menüsünde sizin mikrofonunuz var mı diye aratın.