USB Paranoiac 1.0.0 (Beta)

USB Paranoiac, USB flaşbelleklerde, HDD’lerde, SSD’lerde zararlı bileşen var mı diye rahatça ayıklama yapabilmeniz için renklendirme ve işaretleyip toptan silme yapmanızı sağlayan güvenlik amaçlı bir tür dosya yöneticisidir.

Önceki başlık burada.

Bu Program Nedir ve Ne Değildir:

Bu program, bir tür antivirüs ya da heuristic özelliği taşıyan, dosyada zararlı var mı diye kontrol eden bir program değildir.

Windows tarafında, bilmediğiniz bir yerden gelen flaşbelleklerinizi, linux tarafında açarak gizli dosyaları, şüpheli dosyaları, yanlış yerde duran garip dosyaları görüp elle silebiliyordunuz (bunu windows tarafında yapamazsınız, taktığınız anda bulaşır).

Fakat bu işi yaparken bazı dosyaları gözden kaçırabilirsiniz. İşte bu program, içerikteki dosyaları alt alta dizerek bazı risk durumlarına göre renklendirir. Siz de onları farkederek “ben böyle birşey kopyalamamıştım” ya da “bu dosyayı gözüm tutmadı” diyerek silebiliyorsunuz. Daha sonra da windows’lu bilgisayarınıza takabiliyorsunuz.

Programın renklendirme mantığı, uzantı, boyut, isminde kritik şeylerin geçip geçmemesi, nerede olduğuna göre çalışır. Bir şeyi riskli olarak renklendiriyorsa illaki zararlı demek değildir. Bu program ne değildir satırlarını tekrar okuyun.

secure

Değişiklikler:

Sadece PySide6’dan PyQt6’ya geçildi; başka bir değişiklik yapılmadı. (Zaten bu program daha fazla geliştirilemez sanırım).

Program beta, çünkü değişikliklerden sonra detaylı kontroller yapılsa da, kenar/uç durumlarda nasıl hata vereceğini bilmiyorum.

Özgür kullanımlar dilerim.

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.