Usb tetheri̇ng i̇le kablolu i̇nternet

Aylardır bir çok linux dağıtımıyla uğraşıp ta, bir türlü yapamadığım usb kablo ile telefonun internetini labtop ta kullanmak problemini, pardus 19.2 Gnome üzerinde, çözmüş bulunmaktayım.Bazı telefonlar otomatik bağlanıyor,fakat samsung telefon ( galaxy A9) böyle ince ayar gerekiyor.Aşağıdaki linkte nasıl yapıldığı,adım adım izah ediliyor.LABTOP u yeniden başlatınca bağlantı kesiliyor.Komut satırından , "sudo macchanger -r enp0s18f2u1 " yazınca tekrar bağlanıyor.Bunu otomatik nasıl yaparız,uzmanları konuya davet ediyorum.

Ev dizinine calis.sh uzantılı bi dosya ooluşturun ve içersine aşağıdaki komutları yapıştırın:

#!/bin/sh
sh -c "echo "1234" | sudo -S macchanger -r enp0s18f2u1"

Dosyaya yetki verin:

sudo chmod 777 calis.sh
sudo chmod +x calis.sh

Ayarlar - Oturum ve Başlangıç - Uygulama Otomatik Başlat - Ekle butonu ile bu dosyayı seçin.

Not: Komutta bulunan 1234 yerine sizin yönetici parolanızı yazın.


Dediklerinizi yaptım,resimde görüldüğü gibi,fakat “Ayarlar - Oturum ve Başlangıç - Uygulama Otomatik Başlat - Ekle butonu ile bu dosyayı seçin.” bunu yapamadım.

calis.sh betiği çalışmıyor.

"Calis.sh betiği çalışmıyor " demiştim.Hata bende imiş.Uzun uğraşlar sonucunda, root yetkisiyle gedit editöründe kaan’ın dediği gibi betiği hazırlayıp kayıt yaptım.Gnome de ,başlangıç uygulamalarında betik çalıştırmayı bulamadım. Cinnamon yükledim ve betik, pc açılışta otomatik çalışıyor ve usb ile telefondan internete bağlantıyı sağlıyor.
Kaan’a teşekkür ediyorum.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.