Avukat Portal Beta sayfasına Arksigner uygulaması üzerinden elektronik imza ile giriş sağlıyordum. Bir süredir Arksigner uygulaması çalışmayı durdurdu. Sistemi yeniden kurup denememe rağmen sonuç aynı. Uyap Editör veya java uygulaması üzerinden elektronik imzayı sorunsuz kullanabiliyorum. Bu sorunun bir çözümü var mı?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum, UYAP Beta programına giriş yaparken e imzam çıkmıyor, bilgisayarda ARKSigner uygulaması kurulu olmasına rağmen baştan kurmam ve her gün o şekilde giriş yapmam gerekiyor. Konuyla ilgili şirkete mail gönderdim ancak herhangi bir geri dönüş alamadım.
EDİT: ARKSigner tarafından geri dönüş sağlandı, google chrome üzerinden en sağdaki üç noktaya basarak “uzantılar” kısmına girerek ARKSigner uzantısını aktif hale getirdim. Düzeleceği söylendi, duruma göre tekrar geri bildirimde bulunacağım, aynı sıkıntıyı yaşayan meslektaşlar bu yöntemi deneyebilir.
Genellikle “geçmişi temizlemek” sorunu çözüyor.
Tesadüfen uyguladığım : chrame https://avukatbeta.uyap.gov.tr/ adres satırında “uygulamayı yükle” menüsüyle yükleme yapıldığında masaüstüne uygulama kısayolu da oluşturdu ve chrome adres satırından e-imzayı görmemesine rağmen oluşan masaüstü kısayolu sorunsuz bir şekilde e-imzayı görerek giriş sağladı.
Keşke tesadüflerle değil de kalıcı bir çözüm sağlansa , her yenilik veya güncelleme “sorun” olmamalı, UYAP ın da “önceliği” yerli işletim sistemi olmalı “pencereler” değil
2024 yılı en “özgür” uygulama “Uyap e-imza ile giriş”
Canı isterse çalışıyor
Hayırlı seneler