Uyap döküman editörü sağ tıklama sorunu

Merhabalar uyap döküman editörü içinde sağ tıklama menüsü açılmıyor. Sanal makina üzerinde pardus 19 üzerine kurdum sonuç aynı sanal makina üzerinde deepin Os üzerine kurdum java yok diye çalışmadı open JDK kurdum çalıştı fakat sağ tıklama menüsü yine yok sorunun OpenJDk kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çözüm konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

2 Beğeni

Merhaba kolay gelsin. http://www.uyap.gov.tr/destek/uyappardus.zip adresinde yayımlanan editörün son sürümü ile bu problem giderildi. İyi çalışmalar diliyorum.

1 Beğeni

Sağ tıklama sorunu çözüldü uyap editörden hiç yazıcı çıktısı almamıştım. Bağlantı linkinden cups paketide çıkınca yazdırma ile ilgili bir sorun olabileceği aklıma geldi ve bir dökümanı yazıcıya gönderdim çıktı alamadım. cups paketini kurmaya çalıştığımda hata verdi.

Synaptic den cups ile ilgili diğer paketleri kur çıktı alırsın.

paylaştığım resimde görüldüğü üzere cups ile ilgili paketler kurulu hatta istenen paketin üst versiyonu yüklü uyap hariç çıktı alabiliyorum sistemimde “libcups2 2.2.1-8+deb9u3” kurulu benden istediği bağımlılık libcups2 2.2.1-8+deb9u2 yani sonda deb9u2 kısmı farklı sanırım bir alt versiyon kütüphane

Serkan bey merhaba
Hangi tarayıcıyı kullanarak uyap kullanıyorsunuz? ayrıca yazıcı modeliniz nedir?
Saygılarımla…

Terminalden

sudo apt-get install cups*

Komutunu verip gerekli paketleri yükleyin sonra tekrar deneyin.

Tarayıcı ile değil uyap döküman editörü kullanıyorum en son versiyonu yine bu sayfadaki mehmet kuruçalı beyin paylaştığı bağlantıdan indirdim.[quote=“mehmetkurucali, post:2, topic:10618”]
http://www.uyap.gov.tr/destek/uyappardus.zip
[/quote]

Serkan bey merhaba
öncelikler ramazan bayramınız mübarek olsun, sevdikleriniz ile güzel bir bayram geçirmenizi dilerim.
Serkan bey aşağıdaki adımları uyguladıktan sonra sonucu bildirmeniz mümkün mü?
Teşekkürler

Pardus 17.5 sürümü depolarında şuanda “2.2.1-8+deb9u3 amd64” bulunmaktadır.Linkte vermiş olduğunuz klasör içindede “2.2.1-8+deb9u2 amd64” bulunmaktadır, bağımlılık sorunu olabilir.

Mevcut Paketlerin Bağımlıklar dahil kaldırılması ve mevcut depodan yeniden kurulması
$ sudo apt-get remove --auto-remove cups
$ sudo apt-get install cups*

1 Beğeni

Paylaştığınız kodlar ile mevcut cups paketini kaldırıp yeniden kurdum fakat libre ofisten çıktı alabiliyorken hiç alamaz oldu timeshift ile sistem geri yüklemesi yaptım eski ayarlarına döndürdüm şuan için uyap döküman editörü çıktı vermiyor ama onun dışında hp 1102w marka yazıcımdan kablosuz yazdırma özelliği ile diğer platformlardan çıktı alabiliyorum

Serkan bey merhaba
kurmuş olduğunuz cups paketi pardus depolarında olan paket, bu konuda test ortamı oluşturduktan sonra mevcut yazıcımda deneyeceğim, sizden ricam imkanınız varsa, farklı bir model yazıcı ile test etmeniz, sonucu buradan paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla…

Maalesef bir yazıcım var başka yazıcıda test etme şansım şuan için yok ayrıca şimdi aklıma geldi tüm cups paketlerini kaldırdıktan sonra klasörden çıkan cups paketini kurmaya çalıştığımda yine hata vermişti.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.