Uyap Editör içerisinde Turktrust E-İmza

Merhaba,
Pardus 25 Beta sürümü kullanıyorum(Gnome).
Turktrust e-imza kullanıyorum.
Akis sürücüleri ile Java8 sürümünü yükledim. Şu adreste Java11 yükleyin diyor ancak Pardus 25 sürümü depolarında böyle bir java sürümü mevcut değil. (Pardus İşletim Sistemi Elektronik İmza Kurulumu - Pardus Gönüllü Platformu)

Geldiğim noktada E-imza servisi sorunsuz çalışıyor, uyap sitesine e-imza ile girebiliyorum, ancak uyap editör içerisinde belge imzalamak istediğimde “takılı akıllı kart bulunmadı” uyarısı alıyorum.

ikinci konu olarak Pardus projesine katkı sağlayan tüm ekibe teşekkür ediyorum.
Arch linux, Fedora, Ubuntu gibi diğer dağıtımları da kullandım ancak Pardus gibi kararlı ve stabil çalışan başka bir dağıtım göremedim.
Şimdi günlük kullanımda windows’u bırakıp Pardus’a devam etmek istiyorum ancak yukarıdaki sorunu aşmam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılar
Hilmi ÖZCAN
S.M.MALİ MÜŞAVİR

2 Beğeni

bu konuyu inceleyin yararı olabilir

@Murat_Taskiran teşekkürler

1 Beğeni

Üstad terminale sudo apt install openjdk-11-jre kodunu yazarak java 11 kurabilirsiniz.

Üstadım merhaba,
“Error: ‘openjdk-11-jre’ paketi için kurulum adayı yok” hatası aldım.

Bu mesaj kurmaya çalıştığınız paketin bulunmadığı veya gerekli gereksinimleri sağlamadığı anlamına gelir.

1. Güncelleme

Terminale sırasıyla şu komutları yazın:

sudo apt update
sudo apt install openjdk-11-jre

2. Gerekli depoyu ekleyin

Varsayılan paketlerde istediğiniz java sürümü olmayabilir. Şu komudu çalıştırın:

sudo add-apt-repository universe
sudo apt update

ardından:

sudo apt install openjdk-11-jre

3. Alternatif isimleri arayın

Şu komudu yazın (çıktı uzun olabilir)

apt search openjdk-11

çıktı arasından istediğiniz pakete denk gelecek bir paket bulun ve sudo apt install <paket> şeklinde tekrar kurun. Alternatif olarak direkt openjdk-11 gibi bir isim de olabilir.

1 Beğeni