Synaptic paket yöneticisinden open jdk 11’i indirdim, yüklü olan open jdk 21’i de Pardus java kurucusundan kaldırdım. Yani şu an sadece open jdk 11 var sistemde. Yine de UYAP editörde imzalama işini yapamıyorum, aynı hatayı vermekte ![]()
daha önce benzer önerileri yapay zeka paylaşmıştı. .uki yani uyap editör ayarlarının olduğu dizindeki 3 dosyayı size gönderebilirim. kendi dizininizdeki bu dosyaları yedek alıp, yerine benim gönderdiklerimi kaydederek deneyebilirsiniz, umarım işe yarar. olmazsa yedeklerinizden aynı şekilde kendi ayarlarınızı geri yüklersiniz
Daha önce benzer bir çözümü dizüstünden masaüstüne chrome ayarlar dizinini yükleyerek avukat portala giriş için kullanmıştım. İşe yaramıştı
Erdem Bey,
Merhaba, desteğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi dizinde UYAP editöre girdim. Belirttiğiniz 3 dosya bende yoktu. Sizin gönderdiklerinizi kopyalayıp yapıştırdım. Yeniden başlattım lakin imzalama işi yine olmadı. Bi çözüm bulunsa artık.
Merhabalar,
Salih Tolga Kutlualp hocanın önerisi doğrultusunda Java 11 kurulması gerekmektedir.
Pardus 25 üzerinde UYAP Editör’de yaşanan e-İmza sorununu çözmek için,
e-İmza ile ilgili yazılımlar kurulduktan sonra Java kurulumu aşağıdaki adımlarla yapılmalıdır.
Not: Pardus sisteminde kurulu olan tüm Java sürümleri kaldırılmalıdır.
Java 11 Kurulum Adımları
İlk olarak aşağıdaki bağlantıdan dosya indirilip kurulacaktır.
(Bu paket, gerekli bağımlılıkları içermektedir.)
openjdk-11-jre-headless_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb
http://security.debian.org/debian-security/pool/updates/main/o/openjdk-11/openjdk-11-jre-headless_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb
Daha sonra aşağıdaki dosya indirilip kurulacaktır.
openjdk-11-jre_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb
http://security.debian.org/debian-security/pool/updates/main/o/openjdk-11/openjdk-11-jre_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb
Kurulum Sırası
Kurulum işlemleri bu sırayla yapılmalıdır.
Kolay gelsin.
Çok ama çok teşekkür ederim. Sonunda sorun çözüldü. Forumdaki ve Pardus kullanan arkadaşlara da faydalı olacaktır. Destek veren herkesin emeğine sağlık.
Üstad sizin dediğiniz gibi yaptım ve oldu toparladığınız için teşekkürler. Yabancı olanlara önerim şudur ki öncelikle mevcut javaları kaldırın. Daha sonra Murat beyin dediği gibi sırasıyla alttaki linkleri kopyalayıp tarayıcıya yapıştırın ver sırayla kurun.
Kurduktan sonra java kurucusundan tekrar java 11i aramaya kalkmayın direkt editörde imzalama yapabilirsiniz.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.