UYAP Editör İmzalama Sorunu

Merhaba,

UYAP editörde evrakı bir türlü imzalayamıyorum. E-devletten veya UYAP’tan elektronik imzayla giriş yapabiliyorum ancak UYAP editörde imzalama olmuyor. Editörün verdiği hata şu şekildedir:

''Bilgisayarınıza takılı akıllı kart bulunamadı!

1. Kurulumlarınızı ve kartınızı kontrol ediniz.
  2. İmza Kütüphanenizi araçlar menüsünden kontrol ediniz.
    (Tübitak kullanıcıları hariç)‘’ Hata detay kısmında ise ‘‘Pkcs11 exception’’ yazıyor.

Uzaktan bağlantıyla veya başka yolla yardımcı olmak isteyen olursa çok müteşekkir olurum. Zira acil imzalayıp göndermem gereken bir dilekçe var.

Üstadım aşağıda bağlantıda yeralan kurulum talimatlarını incelyebilirsiniz.
https://www.arksigner.com/indir-ubuntu
https://downloads.arksigner.com/files/arksigner-pub-2.3.12.deb

İlginiz için çok teşekkür ederim.
ArkSigner zaten kurulu. Hatta kurulu olanı silip tekrardan kurdum. Belirttiğim gibi E-devlet ve UYAP’a girişte sorun yok. Editör açılıyor, işlem yapabiliyorum lakin imzalamaya geldi mi hata veriyor. Ne olur bir çözümü olsa. Zira başka bir dağıtım kurmak istemiyorum.

Forumdaki diğer konulara da bir göz atın, belki çözüm bulunabilir:

Bu e-imza işi maalesef geliştiricilerin iş bilmezliğinden kaynaklanıyor. Sorun Pardus’ta değil. Bu uygulamaları geliştiren geliştiriciler programlarını kaliteli yapmamışlar. En ufak bir farklı ayarda yok java versiyonuydu yok bilmem neydi çalışmamaya başlıyor.

1 Beğeni

Merhaba. Aynı sorunu önceden ben de yaşamıştım. Java sürümünüzü jdk değil de oracle 8 kullanırsanız sorun çözülüyor. Bilginiz olsun.

Merhaba,
Oracle 8 de yaptım yine olmuyor. Bi çözüm bulunsa artık. Gerçekten yoruldum…

UYAP editör son sürümünün yüklü olması gerektiği,
Editörü kaldırıp yeniden kurmak ve .uki Klasörü içerisinde bulunan acilisdegerleri.xml ve tercihler.xml dosyalarını siliniz şeklinde öneriler vardı .
Dener misiniz? Umarım çözülür

Üstadllar bende de aynı sorun çıktı. 23.4 kuruyorum tekrar. 25 kullanmayın bilgilerinize sunulur.

Uyap imzalamıyor bende de

Bilgisayarınıza takılı akıllı kart bulunamadı!

1. Kurulumlarınızı ve kartınızı kontrol ediniz.
  2. İmza Kütüphanenizi araçlar menüsünden kontrol ediniz.
    (Tübitak kullanıcıları hariç)

UYAP editörde ve UYAP uygulama ile girişte e-imza sorunu yaşamıyorum.
Ancak “Kep” girişinde sorun yaşadım benzer şekilde kart bulunamadı hatasını verdi.
E-imza çok önemli olmasına rağmen bir türlü “standart” sağlanamaması üzücü.

1 Beğeni

ustad benim bilgisayarda ne yaptımsa java 11 kuramadım. Ama 23.4 cok rahat calısıyor. Zamanla güncellemelerle düzelir o sorunlar

Uçbirimden : java -version komutu ile yaptığım sorgulama çıktısanda yüklü paket

openjdk version “11.0.22” 2024-01-16

OpenJDK Runtime Environment (build 11.0.22+7-post-Debian-1)

OpenJDK 64-Bit Server VM (build 11.0.22+7-post-Debian-1, mixed mode, sharing)

olarak görünüyor

synaptic paket yöneticisinde de : openjdk-11-jre

olarak mevut. Yani buradan yükleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Sonra yine uçbirimden : sudo update-alternatives --config java komutu ile yüklü olan tüm java versiyonları listesinden ilgili rakamı seçerek ayarlama yapılabiliyor.
Benim bilgisayarımdaki sonuçlar aşağıdaki gibi sudo update-alternatives --config java
[sudo] password for erdem:
java alternatifi için 5 seçenek var (/usr/bin/java sağlanıyor).

Seçim Yol Öncelik Durum

0 /usr/lib/jvm/jdk-25-oracle-x64/bin/java 419430400 otomatik kip

• 1 /usr/lib/jvm/java-11-openjdk-amd64/bin/java 1111 elle ayarlanmış kip
    2 /usr/lib/jvm/java-21-openjdk-amd64/bin/java 2111 elle ayarlanmış kip
    3 /usr/lib/jvm/java-25-openjdk-amd64/bin/java 2511 elle ayarlanmış kip
    4 /usr/lib/jvm/jdk-25-oracle-x64/bin/java 419430400 elle ayarlanmış kip
    5 /usr/lib/jvm/oracle-java8-jdk-amd64/jre/bin/java 318 elle ayarlanmış kip

Mevcut seçimi[*] korumak için 'a basın ya da seçiminizin numarasını girin:
Umarım yararlı olur. Kolay gelsin

üstad sonunda çözdüm uyap sorununu.

1- Sıfırdan pardus 25 sürümünü kuracaz. java olarak kurulu gelen java 21 i java kurucusu programından kaldırıyoruz.

2- openjdk-11-jre_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb programını internet üzerinden indiriyoruz. Programı atmak istedim ama site izin vermedi.

3- Debian -- Package Download Selection -- openjdk-11-jre_11.0.29+6-1~deb11u1_amd64.deb bu linkten programı indirebilirsiniz. Pardus paket kurucu ile bilgisayarımıza kuruyoruz.

4- sudo update-alternatives --config java komutunu terminalde yazıyoruz. Çıkan tablo da java 11 seçeneğini seçiyoruz. İşlemimiz bu kadar.

1 Beğeni

İnsan linux kullanınca hangi meslekten olursa olsun kodlara bulaşıyor değilmi . :slight_smile:

1 Beğeni

Üstadım merhaba,
Verdiğiniz linkten open jdk 11’i indiremedim. Başka bir yolu varsa paylaşır mısınız?
Ya da e_posta adresime gönderebilirsin.
aliserkantas@gmail.com

1 Beğeni

Üstadım merhaba,
Verdiğiniz linkten open jdk 11’i indiremedim. Başka bir yol varsa paylaşır mısın?
Ya da e_posta adresime gönderebilirsin.
aliserkantas@gmail.com

1 Beğeni

synaptic paket yöneticisinde var (en azından bende :slight_smile: ,
oradan yükleyebilirsiniz bence
kolay gelsin

E-imza geliştiricilerinden Pardus kullanıcıları maalesef destek alamıyor.
Avukat olarak Adalet Bakanlığı’na gönderdiğim yardım taleple i-postalara hiç bir cevap alamıyorum.
Bakanlığın sitesinde UYAP Editör Pardus “17” ile uyumlu olduğu yazılı :slight_smile:
Pardus geliştircileri de haklı olarak sorun bizden kaynaklanmıyor diyerek geri çekilince “ortada kaldık” gerçekten :slight_smile:
Deneme yanılma ve genellikle de yanılma yöntemiyle :slight_smile: çözebilirsek ne ala …

üstad oradan da olur.

üstad vallahi artık avukatlığı bırakacam. Pardusun her sürümünde sorun çözmekten yazılımcı olacam :blush:

1 Beğeni

üstad linke tıklıyorsunz. Index of /debian-security yazan linke tıklayacaksınız. indiriyor o da