Uyap ve avukat portala giriş

Değerli arkadaşlar; birkaç gün önce uyapa gelen güncelleme sonrası adalet e imza uygulaması gelmiştir. Bu güncellemeden sonra, ne e imza yı ne de avukat portala giriş yapamadım. Bu sorunun çözümünü buldum. Bilgisayarınızda bulunan bütün akis , arksigner ve uyap sablon editörünü kaldırıyoruz. İlk olarak adalet e imza uygulamasını indiriyoruz ve kuruyoruz. Ben ubuntu yazan driverı indirdim ve kurdum. Akabinde pardus yazılım merkezinden akis, arksigner ve uyap sablon editörünü tekrar yüklüyoruz ve sorun çözülüyor. Sizinde benim gibi sorununuz olduysa sorunu bu yöntemle çözebilirsiniz. Bilgilerinize sunulur. Bütün meslektaşlarıma iyi çalışmalar.

5 Beğeni
1 Beğeni

üstad bende dün gece problem oldu. Pardus yazılım merkezinden uyap şablon editorünü kurdum. Eski sürüm olduğu gerekçesiyle sistem evrakı imzalamadı. uyap sablon editörünü kendi sitesinden indirdim güncel versiyonunu kurdum bu seferde
Bilgisayarınıza takılı akıllı kart bulunamadı!

1. Kurulumlarınızı ve kartınızı kontrol ediniz.
  2. İmza Kütüphanenizi araçlar menüsünden kontrol ediniz.
    (Tübitak kullanıcıları hariç)

şeklinde hata aldım. Bu aksam biraz uğraşacam bakalım çözebilecek miyim.

Merhaba , çözebildiniz mi ? bizde de Portala girmek mümkün olmadı , ne sertifika ne de imza kartını görmüyor . oysa uyap şablon editörü üzerinde imzalama gerçekleşiyor …

üstad daha uğraşmadım. Ama farklı bir linux distrosuda tercih edebiliriz. Bir de onunla deneyelim

olmadı mecbur windows 11 ‘e devam edecez

yazmayı unutmuşum pardon : biz Windows 10 üzerinden denedik olmadıydı , ben de validemin laptop una araştırmalarım sonucu Pardus kurmaya karar verdim , kamuda da kullanılıyor madem dedim ama sizin yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım . Ve biz de tekrar denemedik uyap a bağlanmayı

Merhaba, aşağıdaki videoda pardusta uyap editör kurulumu ve e-imza cihazı ile imzalama işlemini ve Uyap portalda Adalet E-İmza servisi ile uyap avukat ve vatandaş giriş işlemlerinin yapılışını gösterdim.
Pardus Uyap Editör kurulumu ve E-imza kullanımı, Adalet E-imza ile Uyap portal avukat ve vatandaş girişi

3 Beğeni

üstad kralsın vallahi hemen denedim çalıştı. Herşey sorunsuz :slightly_smiling_face: :+1:

1 Beğeni

ne imzalama ne uyap avukat ikisi de çalışmıyor . yapay zeka ile konuşa konuşa akıllı kart ı Pardus a gösterebildim lakin Adalet e imza görmüyor kartı , yarın localhost u sıfırlamayı ve usb sürücülerini mümkünse / bulursam update etmeyi deneyeceğim , çünkü kartın ışığı yeşil ve sarı renk arasında gidip geliyor , öneriniz var mı ?
valide kartı yanında adliyeye götürdü orada hiç problemsiz taktığı gibi kullanabildi , demek ki sorun bizdeki Dell laptop dedirtti

1 Beğeni

teşekkür ederiz. komut satırlarını sırasıyla tek tek uçbirim de girince e-imza kartı sorunsuz çalıştı.

Doğrusu tüm yapay zekalar ile paylaştığım log kayıtları, yardım masasından cevaplanmayan e-postalarım ve harcadığım zamanı da düşününce teşekkür az geliyor : ) Alllah razı olsun sizden

2 Beğeni

onlarca şeyi okuyup hatta Baro nun teknik servisiyle de çözülmeden bir haftamı yiyen bu sorunu hallettim . Sağolun ; uyap ve adalet e imzayı kaldırıp java temizliklerini de yaptıktan sonra videonuz daki eylemleri yerine getirdim ; özellikle akia sertifika konusu nokta atışı . Google yapay zekasına özellikle videonuzu incelettim eğer dediğini yapabiliyorsa hakikaten ihtiyaç sahiplerine videonuzu ilk olarak önerecek . Tekrar teşekkürler

Son olarak,

**Not:** libpcsclite güncellemesinden sonra tekrar gerekebilir.

Sürüm değişirse son satırdaki 1.0.0 güncellenmesi gerekebilecek

Cuma günü girebiliyordum, bugün sertifika hatası verdi, sadece Akia_linux_6_8_10.deb yükselttim (6_8_9’dan) , düzeldi

son sürüm kullanmanız gerek üstadım

LİNUX da uyap ve adalet e imza sorunu çözüldü.

3 Beğeni