Uyap VPN Bağlantısı

Arkadaşlar merhaba,
Evden Open Connect kullanarak UYAP VPN sistemine bağlanmaya çalışıyorum. Ancak terminalden bağlanırken doğrudan kullanıcı adı ve şifre soruyor. E İmza şifremi gireceğim ekran gelmediği ve e imzam doğrulanmadığı için haliyle bağlanamıyorum. Oysa ki vpn güvenliği için normalde windowstan Anyconnect ile bağlanırken e imza şifresini isteyen bir ekran geliyor. Bu doğrulamayı yaptıktan sonra kullanıcı adı şifre aşamasına geçip vpn ve uyap sistemine bağlanıyorum.
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

1 Beğeni

@BozKan öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Selçuk bey hangi pardus sürümünü kullandığınızı da belirtirseniz yardımetmek isteyen arkadaşlar için kolaylık olur.
Bir de vpn bağlantısı için openvpn den sonra kurumunuzun bir vpn configürasyon dosyası olması gerektiğini düşünüyorum. Normalde openvpn kurduktan sonra configürasyon dosyasını /etc/openvpn/ konumuna kopyaladıktan sonra bağlanılıyor diye biliyorum çünki.

Ergin bey, hoşbulduk.
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Pardus’un en son sürümü olan Pardus 19.2 XFCE (64-bit) kullanmaktayım.
Bakanlıktan tarafımıza sadece windows üzerinden vpn bağlantısı için e imza ile bağlanabileceğimiz bir program tavsiye edildi. Bunun dışında herhangi bir konfigürasyon dosyası verilmedi.
Tabi pardus üzerinden kullanmak istediğimde bu durumu iletmedim. En kısa zamanda bu konuda bilgi alıp sizlerle de paylaşmak isterim. Umuyorum ki evden bağlantı kurmaya çalıştığımız bu dönemlerde faydası olur.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.