Uyapeditör açılmıyor hiç Pardus 25 Gnome Wayland

Pardus 25 te açılmıyor bir türlü. Yükledim gereksinimlerini de, java yı 17 yaptım default olarak açılmıyor. Terminalden açılan bir versiyonu da yok ki açıp bakalım niye açmıyor. Açılmıyor işte. Devletin programı değil mi bu kardeşim niye açmıyor yani.

cat program_adi.desktop | grep Exec

komudunu çalıştırın. Karşınıza çıkan Exec= satırının karşısındaki komut, o programı başlatan asıl komuttur. O komutu kopyalayın, terminale yapıştırın

Haberiniz olsun. Devlet Hiç bu Pardus, uyumluluk vb. ilgilenmiyor. Benden size söylemesi.

3 Beğeni

Nadiren kullanıyorum ve en son bildiğim “oracle-java8-jre” istiyordu mutlaka. Şu an çalışıyor bende. Muhtemelen istediği Java’yı bulup kullanabildiği içindir.

1 Beğeni

Uyap editör uygulaması Oracle Java 11 ile kullanılabiliyor, Adalet E-imza uygulaması ise script ile çalıştırıldığında kendi Java uygulaması ile beraber kurulum yapıyor.

Gördüğüm kadarıyla Pardus depolarında Oracle Java 8 var ve bu da UYAP Editör uygulamasının en son 5.4.16 sürümüne kadar olanları için gerekiyor.
En son sürüm 5.4.17 Pardus depolarına girmiş değil, keza Oracle Java 11 de…
En azından kamu kurumlarında Pardus kullanımı konusundaki mevcut geri ve geç kalmışmışlık ile karışıklığın giderilmesi için gerekli düzenlemeler kağnı hızıyla ilerliyor ya da henüz hiç ilerlemiyor anlaşılan. :frowning:

Java versiyon uyumsuzluğunda bu sorun yaşanıyor. Editörün son versiyonunu Oracle Java 8 ile sorunsuz kullanıyorum

Kolay gelsin

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.