Uygulamanın Başlangıçta Çalışması

Bir uygulama geliştiriyorum. Şu sıralar .deb paketi oluşturma üzerine pardus.gonullu sitesindeki bir makaleden faydalanarak çalışıyorum. .deb paketi hazırladım, sorunsuz kuruluyor.
Uygulamamın uygulama_adi.desktop dosyasında uygulamamın çalıştırılabilir dosya yolu için
Exec=usr/bin/uygulama_adi

Çalışma dizini yolu için
Path=usr/share/klasor_adi

Biçiminde tanımlama yaptım, bu şekilde .deb dosyam sorunsuz kuruluyor, masaüstüne ikon koyuluyor ve çalışıyor.

Pardus sistem ayarları, ayarlar/oturum ve başlangıç/kendiliğinden uygulama başlatımı kısmına geliyorum, ekle diyorum. Çalıştırılabilir dosya yolunu ekliyorum fakat çalışma dizini ekleme kısmı yok.

Başlangıçta çalıştırmanın daha basit/etkili bir yolu yokmu son kullanıcı açısından? Gerçi yukarıda bahsettiğim XFCE arayüzünden gayet basit fakat çalışma dizini seçilmiyor.

1 Beğeni

Dünden beri uğraştığım işi bir bash script ile hallettim. Şimdilik istediğim gibi oldu. Bash scripti .deb paketi içerisine koydum. Şimdilik sorun yok.

baslat

#!/bin/bash
sleep 20
cd /usr/share/my_app && /usr/bin/run_app &
  • Script dosyamınız bulunduğu dizinde sağ tıklayıp terminal açıp sudo chmod +x ./baslat yazıp enter’a basıyoruz.
  • Scriptinizi uygun bir klasöre koyun.
  • Ardından ayarlar/oturum ve başlangıç/kendiliğinden uygulama başlatımı kısmına baslat scriptini ekleyin.
  • Artık sistem her seferinde açıldıktan 20sn sonra /usr/bin/run_app uygulaması /usr/share/my_app çalışma dizininde başlatılacaktır.

Kendinize göre özelleştirebilirisiniz.