Vakt-i Salah | Ezan Vakti Uygulaması

Merhabalar,

Yine hem kendi ihtiyacım hem de forumda gördüğüm konular sebebiyle boş vakitlerimde kodlamaya başladığım Vakt-i Salah uygulamasının ilk sürümünü elhamdülillah çıkarmış olduk.

Uygulama basitçe size namaz vakitlerini gösterir ve ayarladığınız dakikaya göre sizi vakit çıkmadan önce sesli olarak uyarır.

(not: Namaz vakitleri matematiksel olarak şehrin coğrafi konumuna göre hesaplanır. Diyanet işleri takvimi ile yakın olsa da dakika olarak birkaç dakika farklılık gösterebilir.)

Sistem çubuğunda arkaplanda çalışır, istediğiniz zaman üzerine tıklayarak görüp tekrar tıklayarak yine arkaplana atabilirsiniz. ( kısacası benimde çok aradığım gayet basit kullanım şekli :slight_smile: )

Uygulamayı buradan ücretsiz indirebilirsiniz: (.deb uzantılı dosya)

Fotoğraflar:
Photo 1Photo 2

Hayırlı günler, esenlikler dilerim.

21 Beğeni

@eminfedar kardeşim eline sağlık. Vakitleri diyanetin sitesinden çeksen daha sağlıklı olmazmıydı?

1 Beğeni

Sürekli internetten güncelleme sıkıntısı (uzun süre internet yok ise artık vakit gösteremez oluşu) yaşamamak için böyle yaptım.

Merak etmeyin en fazla birkaç dakika oynuyor, çoğu zaman aynıdır. Çünkü diyanet de zaten ilham ile değil, matematiksel hesaplar ile bu vakitleri çıkarıyor, ben de aynı formülleri kullanarak hesaplattım internetten çekmek yerine.

Pek büyük bir problem değil :slight_smile: tabi eğer namazı son 1 dakika içerisinde kılmıyorsanız :slight_smile:

9 Beğeni

Hocam ellerinize sağlık.
Bir öneri olarak, sadece iller yazsa, ili seçince ilçeleri gözükse?
Böyle de güzel lâkin liste uzuyor.

Tekrardan tebrik ederim. :clap:

2 Beğeni

Sürekli internetten veri almak yerine, yıllık ya da aylık da olabilir. Ya da diyanetten vakitleri almak için böyle bir tercihte bulunma imkanımız olsa. Elinize sağlık teşekkürler.

5 Beğeni

Evet @Hanedan dediği gibi diyanetten çekme seçenek olursa çok güzel olur.

3 Beğeni

Ellerinize sağlık. Güzel bir uygulama olmuş. Hemen indirdim.

Allah razı olsun kardeşim, tebrikler.

Çok teşekkürler. Emeğine sağlık. Allah razı olsun.

Vakitleri diyanetten çekme meselesini dert eden arkadaşlar için kıyas tablosu hazırladım. Bugün çoğu Windows bilgisayarda rağbet ile kullanılan vakitçi ile Vakt-i Salâh’ın Diyanet vakitleri ile arasındaki farkı aşağıdan görebilirsiniz.

Kısacası: gönül rahatlığı ile kullanınız. :wink:

6 Beğeni

Elinize sağlık, ihtiyacı karşılayacak basit ve güzel bir uygulama olmuş.

Tabi ben de vakitlerin hem hesaplama ile bulunması, hem de diyanetten alınması taraftarı olanlardanım :slight_smile:. Seçenek ile kullanıcıya sorulabilir.

Bunun yanında konumu belirlerken yukarıda da dendiği gibi İl - İlçe seçimi olsa daha güzel olur. Klavyeden harfe basılarak da gidilemiyor, bulması zor oluyor :smile: Bir de enlem-boylamı elle girme de faydalı olabilir.

Ve son olarak da programı widget olarak ayarlama olsa, benim açımdan çok hoş olur :smile:

Tekrardan elinize, emeğinize sağlık. Böyle hoş uygulamalar yapmanız gerçekten hoş oluyor : )

3 Beğeni

hocam zahmet olmaz ise sonraki sürüme hicri takvim koyabilirmisiniz, . elinize sağlık.

4 Beğeni

Değerli eleştirileriniz için çok teşekkürler.

Diyanet maalesef baktığım kadarıyla geliştiricilere bir API sağlamıyor. Yani oradan buradan uğraşıp, siteyi indirip sonra onu işleyip vs. zar zor belki aylık olarak vakitleri çekebilirim. Bu da 1 dakikalık fark için gereksiz gibi geliyor :slight_smile: uğraşacak arkadaş varsa seve seve PR sini kabul ederim githubdan.

Hicri takvim olayı ve il-ilçe olayını boş vaktim olursa yapacağım :+1:

9 Beğeni

Merhaba,

Bence zaman farkının dakikalar ile ölçülmesinin bir mahsuru yok. Aslına bakarsanız belki bu dakika farkları Ezanı beklemek için insanın kalbine heyecan bile katabilir :slight_smile: olayın iyi yanından bakmak lazım.
Hocam ellerine sağlık.

3 Beğeni

Uygulama gerçekten çok başarılı olmuş ellerinize sağlık. Arkaplana yarı saydam bir cami fotoğrafı koyabirsiniz ya da kullanıcıdan arka plan fotoğrafı alabilirsiniz. Uygulamayı güncellerseniz bunu yapmanızı öneririm.

1 Beğeni

mağazada yayınlansın bence

1 Beğeni

Ayrıca namaz vaktinden 30 dk önce bir uyarı verse güzel olurdu

Ayarlar kısmından kaç dakika önce uyarı vermesi gerektiğini ayarlayabilirsiniz.

3 Beğeni

şahsen magazada böyle kodlamaları görmek isterim

2 Beğeni

32 bit için uyumlu değil galiba, eski bir laptopta bir linux dağıtımı kullanıyordum da bu uygulamayı kullanmamım bir yolu var mıdır ?