Bugün bilgisayarımı kullanırken masaüstünde ekran kendiliğinden yenilendi. Masaüstündeki birkaç dosyanın simgesi gitti. Buna aldırmadım ve çalışmaya devam ettim. Bir süre sonra çalışmama döndüm. Elektronik çalışıyordum. KiCAD projesinin çıktı klasöründe .gbr uzantılı dosyaların soru işareti simgesi aldığını farkettim. Tıklattığımda notepad gibi bir programla açılıyordu ve içlerinde komut gibi birşeyler vardı.
Normalde bu dosyalar KiCAD GerbWiev ile açılırlar. Varsayılan uygulama ayarlarından zar zor tekrar varsayılan uygulamayı seçtim. Çünkü varsayılan uygulama listesi bir süre pasif gözüktü. Ardından tekrar denediğimde düzeldi ve programı seçtim. Şu an doğru programla açılıyor ancak, simgeler bozuk gözüküyor. Programın simgesiyle gözükmüyor.
Neden böyle bir sorun oluşur? Bir programın varsayılanı neden bozulur? Neden simgeler bozulur? Dün de bazı dosyaların kendiliğinden uçtuğu ile ilgili başlık açmıştım. Umarım sistemsel bir sorun değildir.
Benzer bir konu da şurada: Varsayılan uygulama nasıl değiştirilir?
Bana sınattıracağınız birşey varsa deneyebilirim. Bakılacak bir yer varsa bakalım…
Teşekkür ederim.