Arkadaşlar merhabalar.
Bir veri kurtarma programı yapmaya hazırlanıyorum.
Bu program, TestDisk&Photorec programından birkaç tık daha üstün.
Örneğin;
-Eğer Ext4 dosya sisteminden kurtarma yapacaksanız, dizin ağacı ve dosya isimlerini de kurtarabilecek.
-Eğer Ext4 dosya sisteminden kurtarma yapacaksanız, hangi dizini tarayacağınızı elle belirtebilecek, bütün diski taramak zorunda kalmayacaksınız.
-Eğer Ext4 dosya sisteminden kurtarma yapacaksanız, işlem aşamalarında çıkan bir pencereden, sadece kurtarılmasını istediğiniz dosyaları elle seçebileceksiniz.
-Yanlışlıkla biçimlendirilmiş disklerden ya da NTFS gibi MS tabanlı disklerden kurtarılma yapılacaksa, dizin ağacı ve dosya isimleri kurtarılamayacak, ama maksimum sayıda dosya kurtarılacak (İşin doğası sebebiyle böyle). Dosyalar yine mp3, mp4, pdf, doc, docx, odt… olarak kurtarılacak, ama isimleri farklı olarak kaydedilecek:
şarkım.mp3 yerine → 324357.mp3
videom.mp4 yerine → 135745.mp4 gibi…
-Kullanımı kolay, gelişmiş bir arayüzü olacak, sizi siyah ekrana ve komutlara hapsetmeyecek. Bir program penceresi üzerinden kolayca kullanacaksınız.
-ÖNEMLİ: Maalesef SSD’lerden veri kurtarabileceğinin garantisini veremiyorum. Yine işin doğası gereği öyle ve bunun çaresi yok.
Böyle bir programı 10$ karşılığında alır mıydınız?
(Windows tarafındaki ücretli-tescilli programlar 1000TL civarı ve üzerindedir. Ayrıca linux ortamında kullanılamıyorlar. R-Linux hariç. )
- Alırdım.
- Almazdım (aşağıya yorum belirtiniz).
- Bilemiyorum (aşağıya yorum yapınız).
Ankete katılırsanız sevinirim. Ayrıca yorum da yazabilirsiniz.