Veri Kurtarma Yazılımı - Anket

Arkadaşlar merhabalar.

Bir veri kurtarma programı yapmaya hazırlanıyorum.

Bu program, TestDisk&Photorec programından birkaç tık daha üstün.

Örneğin;

-Eğer Ext4 dosya sisteminden kurtarma yapacaksanız, dizin ağacı ve dosya isimlerini de kurtarabilecek.

-Eğer Ext4 dosya sisteminden kurtarma yapacaksanız, hangi dizini tarayacağınızı elle belirtebilecek, bütün diski taramak zorunda kalmayacaksınız.

-Eğer Ext4 dosya sisteminden kurtarma yapacaksanız, işlem aşamalarında çıkan bir pencereden, sadece kurtarılmasını istediğiniz dosyaları elle seçebileceksiniz.

-Yanlışlıkla biçimlendirilmiş disklerden ya da NTFS gibi MS tabanlı disklerden kurtarılma yapılacaksa, dizin ağacı ve dosya isimleri kurtarılamayacak, ama maksimum sayıda dosya kurtarılacak (İşin doğası sebebiyle böyle). Dosyalar yine mp3, mp4, pdf, doc, docx, odt… olarak kurtarılacak, ama isimleri farklı olarak kaydedilecek:

şarkım.mp3 yerine → 324357.mp3
videom.mp4 yerine → 135745.mp4 gibi…

-Kullanımı kolay, gelişmiş bir arayüzü olacak, sizi siyah ekrana ve komutlara hapsetmeyecek. Bir program penceresi üzerinden kolayca kullanacaksınız.

-ÖNEMLİ: Maalesef SSD’lerden veri kurtarabileceğinin garantisini veremiyorum. Yine işin doğası gereği öyle ve bunun çaresi yok.

Böyle bir programı 10$ karşılığında alır mıydınız?
(Windows tarafındaki ücretli-tescilli programlar 1000TL civarı ve üzerindedir. Ayrıca linux ortamında kullanılamıyorlar. R-Linux hariç. )

• Alırdım.
  • Almazdım (aşağıya yorum belirtiniz).
  • Bilemiyorum (aşağıya yorum yapınız).
0 oylayan

Ankete katılırsanız sevinirim. Ayrıca yorum da yazabilirsiniz.

neden farklı isimle kurtarılıyor, orjinal ismi ile kurtarılamıyor mu?

2 Beğeni

Veri kurtarma tamamen şans işi. Dosyaların 100%'ünü kurtarmak imkansıza yakın çünkü çoğu zaman diskin bir bölümü bozulmuş oluyor. Disk eğer donanımsal olarak bozulduysa genellikle erişilemez hale geliyor ve programla veri kurtarma yapamıyorsunuz. Bunun için veri kurtarma merkezleri var ama cebinizden yüklü bir miktarda para çıkıyor ve çoğu zaman 100% bir veri kurtarma olmuyor. Verileri yedeklemek bu tarz süprizlere karşı etkili bir çözüm.

10$ bir yazılım için çok düşük bir fiyat ama yedekleme gibi basit, ucuz ve kesin bir çözüm varken böyle işlerle uğraşmak mantıksız geliyor. Malum bizde crack yazılım kullanımı yaygın olduğu için büyük olasılıkla crack’ini bulup kullanırlar. Hele o bahsettiğiniz pahalı veri kurtarma programlarını da çoğunlukla crackli olarak kullanılıyordur. 7-Zip gibi harika ve ücretsiz bir program varken hala insanlar WinRAR’ın “sonsuz denemesini” kullanıyor.

Kanserin önlemi, tedavisinden daha basit ve ucuzdur. Verilerinizi yedekleyin.

1 Beğeni

Yorumlarınız için teşekkürler.

Sonuç eşit çıktı gençler :slightly_smiling_face:

O zaman kendim için yapıp kullanayım en iyisi. :+1:

Katılımınız için teşekkürler.

Çok uzun bir hikaye.
Veri depolama-kayıt tekniklerini öğrenmeniz gerekiyor. Bu da iki üç satırla anlatılacak iş değil.

2 Beğeni

@cyborgadvance Mehmet Mert Büyükbezirci değerli arkadaşımız programlama dilini iyi biliyorsa %99 verileri geri getirebilir ve ben 10 $ karşılığında bu programı alırdım çünkü ssd bozulduğu zaman tamir edildiğinde verileri geri getirme programı yine işe yarıyor bir nebze @shampuan programı bitirdiğinizde haberim olsun 10$ karşılığında sizden satın alıcam…

2 Beğeni

Merhaba @Abdurrahman21

%99 yanlış bir ifade olur. Çünkü kurtarma işlemini etkileyen birçok faktör var. Örneğin bir windows kullanıcısı yanlışlıkla C:'den veri siliyor, sonra veri kurtarmak için yine C:'ye veri kurtarma programı kuruyor. Şimdi o veri yüzde kaç ihtimalle kurtulur? Bunun gibi sayısız faktör ve ihtimal var. Veri kurtarmada kullanıcının “çok bilinçli” olması gerekiyor. Ben zaten programım için yeterli PDF belge üreteceğim.

Eğer bitirirsem sizinle özelden temasa geçerim. Yalnız şunu bilmelisiniz: Linux tarafında MS lisanslı NTFS, FAT32 gibi disk biçimlerini tam olarak yönetemiyoruz. Bu nedenle linux tarafında bu disk türleriyle uğraşmak biraz sorunludur. Dolayısıyla, yapacağım program;

-NTFS, FAT32 gibi disklerden dizin yapısı ve dosya adlarını kurtaramaz.
-Biçimlendirilmiş disklerden dizin ve dosya adlarını kurtaramaz.

Bu benimle ilgili birşey değil. Linux tarafında EXT dışındaki diskler üzerinde fazla birşey yapma yetkimiz yok.

Diğer taraftan, eğer SSD’lerden veri kurtarmayı planlıyorsanız bu programı hiç almayın derim. SSD’lerde TRIM özelliği var. Bir dosyayı sildiğinizde ilgili içerik komple uçar. Bu nedenle benim yapacağım program SSD’lerden veri kurtarmada başarılı ol… olama… hadi olamayabilir diyelim.

-Eeeh, şu olmaz bu olmaz ne işe yarıyor program?

Önümde çok engel var, yapabileceğim şeyler ise çok sınırlı. Öncelik olarak linux kullanıcıları, yanlışlıkla bir dosya silerse geri getirebilsin. Sonralıkla da, inat edip “ben windows yazılımı kullanmayacağım” diyorsa, derin tarama yaparak, dosya adlarını kurtaramasa da, kendilerini sağlam şekilde kurtarabilsin.

2 Beğeni

Yaptığım yorum anket ile ilgiliydi. “Bu olmaz, yapmayın” gibi bir anlamda yazmadım. Sadece veri kurtama işlerinin 100% kesin sonuç vermediğini ve yedekleme yapmanın öneminden bahsettim.

Programlama dili öğrenmek hemen sizi usta bir yazılımcıya çevirmiyor. Algoritma ve teknik bilgilerinizin de iyi olması gerekiyor ki buda deniz derya bir konu. Burada kimsenin ne bildiğini de sorgulamıyorum ayrıca. Yazılım konusunda çok iyi biri değilim. Sadece bildiğim bazı teknik bilgiler ve deneyimler var. Çok iyi bilmediğim bir konuda yorum yapmam zaten. Yazılım öğrenince maalesef bilgisayara hükmetme gibi hissiyat olmuyor. Basit bir şey geliştirmeye kalktığınızda bile önünüze bir sürü teknik ve yapay engeller çıkıyor ve sizi bayağı uğraştırıyor. Android’in gün geçtikçe saçma sapan hale gelen izinlerinden ve arka plan çalıştırma kısıtlamaları buna örnektir.

2 Beğeni

Ayynen.

Ben de yazılım bilen bir insan değilim. Bu yüzden derin seviyede işlemler yapılacaksa, zaten daha önce yapılmış konsol araçlarını motor olarak kullanıyorum. Yani bu da demek oluyor ki birçok yazılımım aslında sadece GUI.

Veri kurtarma olayı çocuk oyuncağı değil. Bu nedenle rüştünü ispatlamış konsol tabanlı birkaç program için kullanması kolay, premium görünümlü arayüz yazıcaktım ama beklediğim heyecan gelmeyince vazgeçtim.