Veyon Çalışma Sorunları

Merhabalar, veyon.io adlı siteden Veyon programının Debian 12 olan sürümünü indirip kuruyorum. Ayar işlemlerini Windows tarafından biliyorum, Windows’ta sorunsuz kullanıyoruz. Ayarları da yapıyorum, istemcileri görüyor ancak görüntü aktarımı, kilitleme gibi işlevlerde sorunlar yaşıyorum.

  1. Kurulumu deb dosyası üzerinden değil de depodan mı yapmalıyım? Depodan yaparsam hangi sürümü seçmeliyim?

  2. Kurulum esnasında başka ek paketleri kurmama gerek var mı? Kendi dokümantasyonunda bir sürü ek paket kuruyor.

Pardus 23 sürümünü kullanıyoruz. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

.deb paketiyle birlikte bağımlılıkları da kurulmuş oluyor. Debian 12 sürümü Pardus 23 ile uyumlu sürüm. Sorun olmaması gerekiyor.

Kendi dokümantasyonunda derken benim bulduğum kısımda .deb paketi dışında ek bir kurulum bilgisi yok linux için: Installation — Veyon 4.9.2 documentation

Belki bir hata oluşuyordur, isterseniz terminalden çalıştırın programı, çıktıları veya varsa hataları görmüş olursunuz. Buraya paylaşabilirseniz yardımcı olabiliriz.

Cevap için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirteyim, kurulumu daha önce benim denediğim, sizin de yukarıda belirttiğiniz şekilde yapmamız gerekiyor. Yani veyon.io sitesine girip Pardus 23 için Debian 12 tabanlı deb paketini indirmek ne kurmak gerekiyor. Yani kurulum aşamasında herhangi bir sorun yok.

Bilgisayarları görmeme sorunu ise ağ ile alakalı sanırım. Aynı switch’e, oradan da aynı modeme bağlı olmalarına rağmen ana bilgisayarın ağ geçici ve DNS’i 192.168.0.1 olarak görünürken, bilgisayarlardan bazılarının 192.168.1.1 olarak görünüyor. Bu durum bazen de tam tersi oluyor. Ama bilgisayar, ağ geçici ve DNS’i kendisiyle aynı olan bilgisayarlara görüntü aktarırken diğerlerine aktarmıyor.

Sanırım sabit IP vererek çözeceğiz. Hostname üzerinden gitmeye çalıştık ama sorunlar çıkıyor.

Yeniden merhabalar. İlerleyen süreçte bu iletiyi biri okur diye bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.

Sorun ne Pardus’ta ne de Veyon programındaymış. Sorun tamamen ağ üzerindenki sıkıntıdan kaynaklanıyormuş.

Binada İnterneti girdiği bir modem bulunuyor. Bu modeme bağlı cat5 çıkışlarından 2 tanesine Access Point bağlamışlar. Sorun şu ki bu cihazlar Access Point değil de Router modunda çalışıyormuş. Haliyle DHCP hizmeti de devreye girip, kendisine bağlanan cihazlara IP atıyormuş. Tabii ki her cihaz kendi gateway yani ağ geçidine göre IP atıyor. Yani ana modem 192.168.1.x, diğer cihazlar ise 192.168.0.x gibi farklı gateway üzerinden ip atıyor.

Özetle binada sanki 3 farklı ağ varmış gibi bir senaryo ortaya çıkıyor. Cihazlar her açıldığında bu 3 cihazdan birinden ip aldığı için aynı ağa bağlanamıyorlar. Haliyle de birbirini görmüyor. Bu 2 cihazı Access Point modunda çalıştırmaya başladım ve sorun düzeldi.

Veyon’u kendi sitesinden indirip, gerekli ayarları yapınca tıkır tıkır çalışıyor.