VirtualBox Bridge internet baglantısı nasıl yapılır? (köprü vs)

Selam,

Windows 10 kurulu makinama VirtualBox yardımıyla Pardus kurmak istiyorum.

Host windows,
sanal makina pardus olacak. fakat sadece sanal makina internet erişimine sahip olsun istiyorum. (elbette firewall gibi çözümlerden bahsetmiyorum)

windowsun kendi servislerine bile bağlanmamasıni istiyorum. Bütün internet işlemlerimi pardus üzerinden halletmek istiyorum. yani sanal makinada. bunun için ne yapmalıyım.

Not: internet erişimi wifi üzerinden gerçekleşiyor.

İyi Günler

[Virtual Box için Bridge Ayarları]

Sanal Makinanızın Ayarlar kısmına gidin ve Ağ ayarlarını Wi-fi kartından Köprüleyin

Bu işlemleri yaptıktan sonra Windows Makinenizin internete çıkmasını istemiyorsanız DNS adresinizi girmezsiniz haliyle isim çözümliyemez ve internete çıkamaz.

Kolay Gelsin

Merhaba,
öyle yaptım. fakat ‘AppNetworkCounter’ isimli yazılım diyor ki, host bilgisyar haala svchost.exe ler olsun, mDNSResponder.exe ler olsun ve bir takım Sysyem Process ler de dahil, veri göndermeye devam ediyor diyor. (sadece web de dolaşamıyorum anlaşılan)

Ana bilgisyarımın ağ bağdaştırıcı ayarları kısmında, Wi-Fi özelliklerine girdiğimde


VirtualBox NDIS6 Bridged Networking Driver dışında kalanları kapaıyım dedim. fakat TCP/IPv4 katılınca sanal makinanın da interneti gidiyor anlamadığım bir sebeple.

Ayrıca sanal makina otomatik olarak farklı bir MAC adresi türetti. Dolayısıyla modemin ayarlarından WLAN ağında filtreleme yapmam mümkün oldu.
Kara listeye ana makinanın mac adresini girdiğim vakit, sanal makina da kesiliyor…

içinden çıkamadım.

…ve birde, burda ağ bağdaştırıcılarında VirtualBox Host-Only Network adında bişey de var. Wi-Fi nin yanında. sadece bunun üzerinden bağlanamazmıyım, bu nedir?

Birde Güvenlik duvarından giden trafikleri ve i/o yapan programları kapatsanız. Belki sunucularına ip olarak bağlanıyorsa dns sunucuna ihtiyaç duymuyordur.

Tamam, oldu. TCP/IP4 ü kapatamadım yine… internete bi switch yardımıyla, ordan da yansıtıcı yardımıya bağlanıyorum. belki dcpip leri o yansıtıcı dağıtıyordur o yuzden kapatamıyorumdur… ama ana modemden koyduğum karaliste işe yaradı. ilk once olmadı. niye olmadı acaba diye bakınırken takribi 2 dakikka sonra sanal makinada açık olan radyodan ses gelmeye başladı :slight_smile:

windowsun güvenlik duvarı ayarlarına girmek istemiyorum. biraz yabancıım windows 10 a,
bu sebeple 3rd party bi firewall buldum “TinyWall”. herşeyi blokla dedim. VirtuvalBox dahil herşeyi blokladım. ama yinede çalıyor tabi.

Teşekkürler.

Sanal makina için oluşan bu yeni ağ bağdaştırıcı hakkkında bi fikriniz var mı?

1 Beğeni

Hocam Host unuz debian bir sistem üzerine olsaydı configure dosyasını oluşturup atardım ama malesef windows un networkune hakim diyilim. Sanal makineler için oluşturulan bağdaştırıcıları şu şekilde kullanıyorum( windows üzerinde )
GNS3 programında sanal bi lab oluşturuken kullanıyorum.
Yada diğer sanal makinelere o sanal bağdaştırıcı üzerinden çık diyorum nat ağını host üzerinden değilde sanal makine üzerinden oluşturuyorum.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.