Virtualbox tam ekran da ekran matlaşıyor

Virtualbox son sürüm(6.0.8)… kullanıyorum daha önce normal çalışan sisteme bir şeyler oldu sanal sistemi tam ekran yapınca ekran soluklaşıyor sanki perde iniyor ne yaptıysam düzeltemedim. Daha önce benzer sorun ile karşılaşan var mı acaba

Sanal makinanın ayarlarında bulunan ekrandaki bellek miktarını değiştirip denediniz mi? Aynı şekilde Sistem ayarlarında ki ana bellek ayarını değiştirerek deneyiniz. Yine Sistem - Hızlandırma kısmında Yarı saydamlaştırma arayüzü varsayılan olarak mı ayarlı?

1 Beğeni

söylediğiniz ayarlara bakmaya fırsat bulamadan toplu güncelleme sonrası başka bir sorun oluştu sanal sistemlerin hiçbiri çalışmaz oldu.
virtual

1 Beğeni

Bios ayarlarından sanallaştırma ayarlarını değiştirerek yeniden deneyiniz.

timeshift ile geri yükleme yapınca matlaşma problemi hariç düzeliyor fakat sonrasında güncelleme geliyor kabul ediyorum aç kapa virtulbox göçüyor. Bios sanallaştırma ayarlarına hemen bakıyorum.

virtualization enabled şeklinde bios ayarlı başka ayar yok güncelleme sonrası böyle oluyor.

Güncellemeleri synaptic paket yöneticisinden yapın ve listeden kernel güncellemesini iptal ederek güncellemeyi deneyin.

1 Beğeni

Hiç açılmama sorunu sabit değil yabancı forumlardan birkaç çözüm denedim deneme sırasında sorun devam ederken ertesi sabah tekrar dan çalışmaya başladı. Fakat tam ekranda ekranın gölgeli mat olması devam ediyor çözüm olarak ölçekli kip modunu kullanıyorum.

Problemi çözdüm kullanıcı arayüzü menüsünden “küçük araç çubuğu: tam ekran/ özgün kipinde göster” seçeneğini aktif hale getirince tam ekranda menü açıyor alt tarafta gizli bir şekilde fakat ekran matlaşıyor bu seçeneği devre dışı bırakınca ekrandaki matlaşma problemi ortadan kalkıyor sorun çözülmüştür.

2 Beğeni

Bu konu 19 gün sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.