Virüs programı kullanmak gerekir mi?

Pardusa virüs programı kurmak gerekir mi, gerekli ise hangilerini önerirsiniz.

1 Beğeni

Ben ihtiyaç hissetmedim hiç. Bence gerek yok gibi. Depodan güvenli şekilde paket yüklendiği sürece kolay kolay virüs bulaşmaz. Girdiğiniz web sitelerinde de seçici olmaya çalışın. Yıllardır sorun yaşamadım.

1 Beğeni

Pardus (yani linux sistemleri) kurulum işlemlerinde şifre istediğinden, bir virüsün arkadan senden habersiz bir şeyler kurma ve işlem yapma ihtimali olmuyor.

Bunun dışında indirdiğiniz dosya ve kurduğunuz programları da inceler ve kurarsanız, virüslük bir mesele bildiğim kadarıyla olmuyor. 3 yıldır kullanıyorum, şu ana kadar hiç öyle bir ihtiyaç hissetmedim. :slight_smile:

1 Beğeni

clamav yeterlidir. Linux uygulamalarının açıklarını hızlı bir şekilde kapandığı için sisteminizi güncel tutmanızı öneririm. Tarayıcıya bulaşan Malware için, her siteye girmemenizi öneririm. Belirli aralıklarla Tarayıcı geçmişinizi temizleyin. Arama motoru olarak duckduckgo’yu tavsiye ederim. Sertifikası sorunlu sitelerde, siteden emin değilseniz girmeyin. VPN veya Whoami kullanın. Mutlakaf Güvenlik Duvarı(firewall) aktive edin. Gufw güvenlik duvarının kullanımı basittir. Bankacılık işlemleri sonrası mutlaka geçmişi temizleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

1 Beğeni