Visual Studio Code kurulumu ve güncellemesi nasıl yapılır?

Öncelikle vscode olarak bilinen Visual Studio Kod’un reposunu sistemimize tanıtmakla işe başlıyoruz. Bunun için sırasıyla aşağıdaki komutları terminalde çalıştırıyoruz.

curl https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc | gpg --dearmor > microsoft.gpg

sudo install -o root -g root -m 644 microsoft.gpg /usr/share/keyrings/microsoft-archive-keyring.gpg

sudo sh -c 'echo "deb [arch=amd64 signed-by=/usr/share/keyrings/microsoft-archive-keyring.gpg] https://packages.microsoft.com/repos/vscode stable main" > /etc/apt/sources.list.d/vscode.list'

Ardından, vscode’un güvenli veri protokolü yoluyla bilgisayarımıza inmesi için terminalimizin https yolu tercih etmesini sağlayan paketi edinerek paket ön belleğimizi güncelliyoruz.

sudo apt-get install apt-transport-https
sudo apt-get update

Eğer kurulum yapmak istiyorsak bunu,

sudo apt-get install code

Güncelleme yapmak istiyorsak bunu,

sudo apt-get upgrade

çalıştırıyor, gelen soruya olumlu yanıt vererek kurulum veya güncellemeyi başlatıyoruz.

Kaynak: VisualStudioCode - Debian Wiki

2 Beğeni

Visual Studio Code, en güncel versiyonu ile Pardus depolarında ve Pardus Mağazada mevcut.

sudo apt install code yazmanız yeterli.

4 Beğeni

Merhaba, ben de bahsettiğiniz gibi mağazadan kurdum fakat güncellemeleri almakta sorun yaşadım, her vscode’u açtığımda güncelleme uyarısıyla karşılaşıyordum, anlattığım yöntem sorunu çözüyor ama tabi gönül ister mağaza daha hızlı şekilde bu güncellemeyi sunabilsin ben de bu gibi müdahalede bulunmayayım.

Öncelikle tekrardan teşekkür ederim,. Ben bu problem ile hiç karşılaşmadım. Zaten kurulum yapıtığımızda /etc/apt/sources.list.d/vscode.list dosyası otomatik olarak oluşturulduğu için aslında biz sudo apt update yaptığımızda eğer güncel versiyon var ise haliyle microsoftun kendi sitesinden indirip kuracaktır.

2 Beğeni

Sadece sitelerindeki deb paketini kurarak da güncellemeleri sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. Başka herhangi bir şey yapmanıza gerek yok aslında.

2 Beğeni

Haklısınız muhtemelen bahsettiğiniz bu kurulum da sisteme vscode reposunu tanımlayıp, sudo apt-get update ve sudo apt-get upgrade komutlarında görünmesini ve kullanılabilmesini sağlayacaktır.

Evet buradaki sorun mağazadan yüklenen vscode uygulamasının güncelleme repolarının bahsettiğiniz şekilde sisteme tanımlanmamış olmasından kaynaklanıyor, belki ilk kurulumda vardı daha sonra Mağaza’yı keşfederken kaynakları düzelt diyerek sadece varsayılan pardus repolarının tekrar sisteme tanımlanmasına, vscode reposunun kaldırılmasına yol açmış olabilirim.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.