Visual studio kurulum pardus wine tarzı

vs. kuramadım ama wine dan da açtım ama sonra kapandı nasıl visual studio kura bilirim pardus’a??

1 Beğeni

Hayırlı akşamlar,
Bilgisayarınızdan Flatpak Uygulama Merkezi 'ne girin ve bulmak istediğiniz uygulamanızı oradan aratın. “Oradaki uygulamalar bana yetmez bana daha çok kurulum seçeneği lazım derseniz” de Pardus Topluluk Portalı / Pardus Gönüllüleri 'nde paylaşılan Pardus’a Flatpak Uygulamaları Nasıl Kurulur? - Pardus Gönüllüleri yazısında anlatılan adımları uygulayınız.

2 Beğeni

Uç birimden sudo apt install code komut ile kurabilirsiniz.

4 Beğeni

Evet Kaan Bey dediğinize katılıyorum ama sonra insanların çoğu uygulamaların en yeni sürümünü istiyoruz diyorlar o sebeple Flatpak 'tan kurmasını önermiştim.

1 Beğeni

Visual studio code sizin için yeterlimi ?

Yoksa illa visual studio mu kurmak istiyorsunuz?

visual studio kurmak istiyorum hocam

1 Beğeni

Gönüllüler sayfamızda VS Code kurulumu mevcut

2 Beğeni

Aynı ihtiyaç bendede var mümkün olacağını sanmıyorum ama başarılı bir çözüm bulunursa diye bende konuyu takipteyim.
ama mümkün olmayacağını düşünüyorum malesef çünkü visual studio gerekli frameworkler düşünüldüğünde linuxta çalışmayacaktır. Zaten bu sebeple cross platform visual studio codeyi çıkardılar code çok iyi aşamalara geldi ama tabi studio gibi değil hala.

Bazı forumdaşlar Visual Studio Code kurulumunu anlatmış ancak soruda Visual Studio’dan bahsediliyor.

Maalesef şu anda GNU/Linux tabanlı sistemlerde Visual Studio’yu kurup çalıştırabilmenin bir yolu yok.

Linux bazlı sistemlerin hiç birine maalesef ki direkt olarak Visual Studio kuramazsınız. Bunun altında yatan temel nedende Visual Studio’nun ihtiyaç duyduğu .Net Freamwork yapısından kaynaklı. Özetle .Net Freamwork yapısı Linux içinde derlenirse bu mümkün olabilir.

Fakat bu C# ile Linux’de kod geliştiremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Mono Develop ile (sanki Visual Studio’ nun ilk halleri gibi) Linux ortamında NuGet Packege Meneger’ı bile kullanıp kod geliştirebilirsiniz. Ama bu şu anlama malesef ki gelmiyor; Windows ortamında olan ve .Net Freamwork bağımlılıkları gerektiren her projeyi buraya alıp derlediğinizde doğru şekilde çalıştırabilirim diye pek düşünmeyin. Ama çoğu işinizi rahat bir şekilde görecektir.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.