Vlc player bazı videoları oynatamıyor ... :(

Sanırım codec dosyaları eksik ama ne yaptıysam hatayı çözemedim :frowning:

Örneğin:

Ekran Görüntüsü - 2025-01-01 13-23-41

Masaüstündeki video dosyasını komut satırında “vlc dosyaadı.mp4” şeklinde yazınca bu hataları veriyor…? Tam olarak sorunu nasıl çözerim?

2 Beğeni

Son zamanlarda VLC sapıttı. Benim de bazı sorunlarım oldu, çözemeyince SMPlayer’a geçtim.

Windows tarafındaki VLC’de bir sorun yok.

2 Beğeni

smplayer da tekrarlı ve karışık çalmayı iyi yapamıyor, sırf bu yüzden şunu yüklemeye çalışıyorum, flatpak çok yavaş olduğundan daha indirme tamamlanmadı ama menüde tekrarlı ve karışık çalma simgeleri var, daha denemedim, bakalım…

Aslında vlc player nouveau sürücüsü yüklü iken gayet iyi çalışıyordu ama bildirimleri sapıtıyordu, bir işle meşgul iken aniden ekrana bildirim şeklinde video çıkarıyordu, bir türlü kapatamıdım onu… O yüzden linux de tercih etmiyorum vlcyi.

Ffmpeg ile formatı değiştirip dener misiniz?

1 Beğeni

mpv veya GNOME MPV ile deneyin, ikiside aynıdır, mpv motordur, GNOME olanı mpv’nin çerçeveli halidir ve ffmpeg birlikte kurulduğu için oynatamayacağı yok gibidir.

2 Beğeni

Şimdi yükledim, gerçekten şuana kadar sıkıntı yaşatmadı :slight_smile:

Ekran Görüntüsü - 2025-01-05 15-56-01

Vlc ile uğraşmayın, bu çok çok daha iyi… Bu arada adı değişmiş, yükledikten sonra Celluloid yazıyor ama pardus resmi deposunda var, ordan yükleyebilirsiniz. Aratırken gnome mpv diye aratınız.

2 Beğeni

Daha geçenlerde denedim.

Birden fazla videoyu aynı anda açma yok.

Bitince tekrar oynat yok.

Karışık modda çalma yok.

Yok da yok…

Ne yapayım öyle player’i?

VLC çok iyiydi istemediğim kadar özelliği vardı. SMPlayer’a geçtim onun da var arızalı birçok yönü. Elim mahkum kullanıyorum. Sorunları bir çözseler hemen geri dönüş yapıcam.

VLC Player Depodaki sürümde seek çubuğundan ileri geri oynattığın zaman anında kapanıyor. Filmin/videonun istediğin yerine zıplayamıyorsun.

Flathub sürümünde aynı anda birden fazla video açmada sıkıntı çıkarıyor. Forumu var ama üye olması bildirmesi, sorunun çözülüp de bizim depolara ulaşması ciddi sorun.

1 Beğeni

QMPlay2’ye bakın bir de…Pardus deposunda mevcut…

1 Beğeni

Hangisinden bahsediyorsunuz? Benim önceki mesajımdaki oynatıcı aynı anda liste oynatabiliyor ve tekrarlı ve karışık oynatabiliyor, sıkıntısız gerçekten … vlc den aşağı kalır yanı yok yani.

Adresi:

Yukarıdaki bağlantıdan indirin, flathub filan çok yavaş iner…

Sağ altta gözüküyor tuşları:

2 Beğeni

Bundan bahsediyorum ben de. Ama bende böyle açılmadı. Arayüz biraz farklıydı.
Aynı anda birden fazla’dan maksat, bir video oynarken başka bir videoyu başka bir player penceresinde açabilme olayı. Playlist değil.
Olmazsa tekrar denerim sorun yok.

Tercihlerden ayarlanıyor bazı seçenekler, kendinden gözükmez ise…

1 Beğeni

Üstat aşağıdaki komutla bibavcodec-extra yükle dene. Bende sorun gözükmüyor.
sudo apt install libavcodec-extra

1 Beğeni

Hatayı incelediğimde dosyanın bulunamadığını söylüyor. Codec kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Dosyanın masaüstünde olduğundan emin misiniz? Eğer dosya gözükmesin diye gizli yaptıysanız dosya adının başına nokta ekleyip tekrar deneyin. vlc .dosyaadı.mp4 gibi.

2 Beğeni

Merhaba

Aşağıdaki internet sitesini ziyaret edin.

https://www.clementine-player.org/

2 Beğeni

Şu anda yedekte yüklü. Sevemedim.