Merhaba,
Vokoscreen’in son sürümünü depodan kurdum ve ekrandan MP4 formatında video kaydettim.
Videoyu izlemek için tıkladığımda VLC player açılıp kapanıyor.
VLC player her videoyu oynatan bir uygulama, acaba Vokoscreen’in MP4 kodeğiyle ilgili bir sorun mu var?
Tecrübelerime göre vlc player sorunlu bir videoda açılıpnkapanma yapmaz. Açıldıktan sonra seek çubuğunda turuncu bir çizgi sağa-sola hareket eder ya da ardı ardına hata raporları gösteren bir pencere açar.
Emin olmak için şunları yapın:
-vlc playeri programlar menüsünden çalıştırın. Sorunsuzca açılıyor mu? Ses düğmesini, diğer düğmeleri yoklayın. Kapanıyor mu?
-youtube gibi bir yerden video indirip vlc ile açmayı deneyin. Sorunsuzca açılıyor mu?
Yine kapanıyorsa sorun vlcde demektir. Temiz kaldırıp tekrar kurmayı deneyin.
sudo apt purge vlc
Bitince,
sudo apt install vlc
Yine çözülmezse başka bir depodan kurabiliriz.
Ek bilgi önemli: Pardus’un eski sürümünde, yazılım güncellemesini çalıştırıp güncelleme yaparsanız, yeni depodaki vlc yükleniyor ve bozuluyor. Daha önce bunu yaşamıştım. Güncel pardusa geçince sorun tamamiyle çözülüyor. Bunu da bilgi olarak bir kenara yazayım.
Tebrik ve teşekkür ederim. Sayenizde birşey daha öğrendim.
Yalnız donanım hızlandırmayı kapatmak, yazılımlsal hızlandırmaya geçirir. Bu da büyük çözünürlüklü videolarda fazla kaynak kullanımı ve nadiren kasılmalara neden olabilir.