Merhaba. Pardus Backports son sürüm kullanıyorum. Sanal makineye Win 10 kurdum. Yalnız şöyle bir sorunum var. Kvm hatası nedeniyle sanal makine çalışmıyor. Kvm devre dışı bırakırsam bu sefer kablosuz ağ çalışmıyor (hiç bir kablosuz ağı bulamıyor). Bu sorunu nasıl çözebilirim? Kablosuz ağ Realtek. Backports kullanma sebebim de kablosuz ağdan dolayı. Normal sürümde kurmayı başaramadım. Backports otomatik tanıdı.
vt-x /amd-v özelliğini kapatıp denediniz mi?
Cevap için teşekkür ederim. Şu an bilgisayar başında değilim, hafta sonu da girdi araya ancak denedim diye hatırlıyorum.
Merhaba. Murat Bey’in önerisi çözüm olmadı. Başka ne yapabilirim acaba?
Merhaba. Pardus Backports son sürüm kullanıyorum. Sanal makineye Win 10 kurdum. Yalnız şöyle bir sorunum var. Kvm hatası nedeniyle sanal makine çalışmıyor. Kvm devre dışı bırakırsam bu sefer kablosuz ağ çalışmıyor (hiç bir kablosuz ağı bulamıyor). Bu sorunu nasıl çözebilirim? Kablosuz ağ Realtek. Backports kullanma sebebim de kablosuz ağdan dolayı. Normal sürümde kurmayı başaramadım. Backports otomatik tanıdı. Tarayıcıda test amaçlı birkaç sayfa açtım (örneğin, burada) — bağlantı yok görünüyordu. Aynı durum başka sitelerde de oldu. Sorun sadece sürücüde mi yoksa sanal ağ ayarlarında mı olabilir?
Belki Realtek sürücüsünün DKMS versiyonunu manuel olarak kurmak işe yarayabilir. Böylece Backports kullanmadan standart Pardus’ta VirtualBox ile sorunsuz çalışabilirsiniz.
terminalde VirtualBox yazıp enter tuşuna basın aldığınız hatayı burada paylaşın
arama motorlarında forumlarda yapay zekalarda araştırın
Merhaba. İlginiz için teşekkür ederim. Ben de Deep Seek yapay zekaya sordum. Bir çok şey önerdi hepsini de yaptım. Sorunum çözüldü. Artık hem kablosuz ağı hem de sanal makineyi kullanabiliyorum. Ama hangisi işe yaradı bilmiyorum. O yüzden şu işlemi yaptım da düzeldi diye yazamadım. Şu an sorun yok gözüküyor. Tekrar teşekkürler.