Web programlama çalışması duyurusu

Merhaba arkadaşlar ,

Apache , MySQL , PHP ve phpMyAdmin konuları hakkında çalışma yürütmeye başladık. Bunun devamında Pardus ile dinamik web sitesi yapımı konusunu çalışacağız. Bu konular kapsamında eğitim belgeleri hazırlamayı istiyoruz. Katılmak isteyenler buradan nasıl katkı sağlayabileceklerini iletebilirse sevinirim. İlgilenenler için daha fazla detay verebilirim. Ancak ilk olarak Pardus ekibinden izin alınmış bir blog sitemizin olduğunu ve buraya içerik girmeye başladığımızı söyleyebilirim. Bu konu için Telegram’daki GNU Pardus grubundan da iletişim kurabilirsiniz ; ancak forumda daha kalıcı kaliteli bilgi birikimi olması adına buraya yazmayı uygun gördüm.

Teşekkürler , iyi çalışmalar

3 Beğeni

Tekrar merhaba programlama çalışmasına başlamak istiyorum gelecek katılımcılarla birlikte sıfırdan eğitim çalışması ve sonrasında site yazmak için. Siteyi Özgür Yazılım lisanslarıyla lisanslamayı öneriyorum. AGPLv3 önerimdir. Bununla ilgili sizin önerinizi duymak isterim @cuneyt.ulusoy bey sizin isminizi çağırdım kusura bakmayın ama destek ekibinden bilgi alma ihtiyacı duyuyorum. Teşekkürler iyi bayramlar !

Hocam “Pardus ile Web programlama” başlığı altında eğitim serileri hazırlayıp burada da paylaşabilirsiniz?

Pardus Ekibinden izin alınması gereken noktanın neresi olduğunu anlayamadım. :slight_smile:

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

1 Beğeni

Öncelikle iyi bayramlar ! İzin almak değil temelini sağlam atmak açısından telif sorunu olmayan içerikler, kullanıcı ve geliştirici özgürlükleri açısından lisans belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. w3schools ve mozilla kaynaklarına bakıyorum. Ancak anlatımları ve kod içindeki yorumları sıfırdan yazmam gerekir diye düşünüyorum.

Önerim GPL türevi lisanslar olacak. Bu durumda AGPLv3. GFDLv1.3 ise belgelendirme için. Bunun yeterli sayıda katılımcıdan onay almadan yapılması biraz zorlama olacağı için eğitime başlamadım henüz bu GNU Pardus topluluğu içinde ( GitHub organizasyonu )

Yanıtınız için teşekkürler. Görüşmek üzere.

Şu ana kadar yapılanlar

https://www.gnupardus.org/blog/ ve GitHub - gnupardus/web-howto: Web programlama kılavuzu Açıkçası talep bu yönde geldiği için “hazır” web uygulamalarının kurulumunu anlatmam gerekti ayrıca altyapının nasıl kurulduğunu göstereceğim farklı framework’ler için mesela PHP-Laravel projesi olduğunda.

Daha önce adını anmadım ama izin alınmış blog’dan bahsettiğim buydu.

Teşekkürler tüm Pardus ekibine başarılar dilerim. Umarım verimli bir çalışma imkanımız olur.

Ben katılmak isterim fakat nasıl yardımcı olabilirim pek bilmiyorum. Bahsetyiğiniz web programlama konularında teknik bilgim az fakat bir eğitim falan varsa elimden geldiğince katılmaya çalışırım.
Saygılar.

1 Beğeni

Selamlar,

En baştan almayı düşünüyorum. Telegram grubumuza katılabilirseniz sevinirim. Bir kişi bile katılsa yeterli…

İyi çalışmalar, Görüşmek üzere

Telegram grubunuza nereden nasıl katılabileceğimi söyler misiniz?
Daha önce telegram kullanmadım da.
Şu an Telegram Linux 64 bit indiriyorum fakat bana biraz açıklamanız gerekebilir.
Tamam şu an katıldım gruba.
@gnupardus değil mi?

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.