Wifi Çekim Gücü Yüzdesini Görebilmek

Selamün Aleyküm . Gnome masaüstünde Wifi çekim yüzdesini göremiyoruz . Cinnamon masaüstündeki gibi fare ile üzerine geldiğinde ve kablosuz ağlar listesinde çekim gücü yüzdeleri yazıyor . Gnome Masaüstüne eklenirse böyle bir özellik güzel olur . Çekim gücü yüzdesini göstermek için bir yöntem varsa önerilerinizi bekliyorum .

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.

Öncelik olarak bu çözümü kendi çabamla değil yapay zeka ile kavga dövüş sinir hastası ola ola beni sarmala dolaya dolaya dönüp dönüp aynı işe yaramaz cevapları vere vere ve sonunda çözüme ulaştık .

1. WiFi sinyalini gösteren betik dosyası oluştur:
nano ~/wifi_sinyal.sh

içine bunu yapıştır (Buradaki Polis benim Wifi adım. Siz kendi Wifi Adınızı yazın)

#!/bin/bash
nmcli -t -f SSID,SIGNAL dev wifi | grep '^Polis:' | awk -F: '{print $1, $2 "%"}'
read -p "Çıkmak için Enter tuşuna bas..."

Ctrl+O (Harf Olarak O), Enter , Ctrl+X basıp kaydip çıkmış oluyoruz .

Çalıştırılabilir yap:

chmod +x ~/wifi_sinyal.sh
  1. Masaüstüne .desktop dosyası oluştur:
nano ~/Masaüstü/wifi_sinyal.desktop

içine yapıştır:

[Desktop Entry]
Name=WiFi Sinyali
Comment=WiFi sinyalini gösterir
Exec=gnome-terminal -- bash -c "/home/$USER/wifi_sinyal.sh"
Terminal=true
Type=Application
Icon=network-wireless

Ctrl+O, Enter, Ctrl+X

Çalıştırılabilir yap:

chmod +x ~/Masaüstü/wifi_sinyal.desktop
gio set ~/Masaüstü/wifi_sinyal.desktop metadata::trusted true
  1. Masaüstündeki kısayolu uygulamalar menüsüne ekle:
cp ~/Masaüstü/wifi_sinyal.desktop ~/.local/share/applications/

Bukadar . masaüstündeki sembol kırmızı çarpı varsa sağ tıklayıp başlatmaya izin ver de .

Görev yöneticisine eklemek için ise Pardus menüsünden Wifi Sinyali diye arat konsola ekle .

İsterseniz bütün ağların listesini verebilirde yapay ceza ile yeterince dövüştüm :slight_smile: Sadece kendimi ilgilendiren kısım kendi wifi çekim gücümü görebilmek sadece bir fare tıklaması ile .
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın diye wifi adım Polis :slight_smile: ben polis değilim .